Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İZMİR (AA) - İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Urla açıklarındaki Yassıcaada'da kurduğu tesisler, Ramazan Bayramı'nda da misafirlerini ağırlamaya hazırlanıyor. 

        Belediyeden yapılan açıklamaya göre, ramazan ayı nedeniyle sadece hafta sonları hizmet veren Yassıcaada, bayramın ikinci gününden itibaren pazartesi hariç her gün açık olacak.

        İşletmesi büyükşehir belediyesine ait olan Yassıcaada’ya İZDENİZ AŞ'nin vapur seferleriyle ulaşılabilecek.

        Vapurlar 08.30'da Karşıyaka iskelesinden, saat 09.00'da Üçkuyular iskelesi'nden hareket edecek. Adadan dönüş saati ise 17.45 olacak.

        Tatilcilerin yoğun ilgi gösterdiği ada seferlerinin biletleri Karşıyaka, Üçkuyular ve Konak iskelelerindeki satış noktalarından mesai saatleri içinde alınabilecek.

        Gidiş-dönüş ücreti 16.5 TL olan Yassıcaada tatilinden 7 yaş altı çocuklar, ebeveynleri ile birlikte olmak kaydıyla ve düzenlenecek "serbest seyahat belgesi" ile ücretsiz yararlanabilecek.

        - Ekonomik tatil fırsatı

        Yassıcaada’nın 400 metrelik kumsal ve masmavi deniziyle buluşmak isteyen ada misafirleri, yiyeceklerini kendileri getirebilecekleri gibi, belediyenin işlettiği kafeteryadan da alabiliyor.

        Tatilcilerin sağlık ve güvenliği için güvenlik görevlilerinin yanı sıra bir doktor ve bir hemşireden oluşan sağlık ekibi ile cankurtaran hazır bulunduruluyor.

        Yassıcaada Tesisleri, ramazan ayı nedeniyle sadece hafta sonları sefer düzenlenmesine rağmen ilgi gördüğü belirtildi. 

        Açıklamada görüşlerine yer verilen Yassıcaada ziyaretçisi Alman vatandaşı Mathias Fandrey de "Haritada Yassıcaada’yı buldum ve ziyaret etmek istedim. Çok beğendim, bu kadar güzel olacağını tahmin etmiyorum. İlk görüşte aşık oldum, ülkeme geri dönmek istemiyorum. Adeta gizli kalmış bir cennet" ifadelerini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler