Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GİRESUN (AA) - Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, piyasa şartlarının 20-30 kuruş üzerinden peşin ve emanet olmak üzere alımlarda iki sistem uygulayacaklarını söyledi.

        Bayraktar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeniden yapılandırma sürecinin tamamlanmasının ardından birliğin yeniden piyasaya girerek üç yıldır fındık alımı yaptığını anımsattı.

        Ağustos ayı başı itibarıyla yeni sezon fındık alımlarıyla ilgili tüm hazırlıkları tamamladıklarını dile getiren Bayraktar, "Bugünden itibaren tüm bölgede 2016 ürünü fındık alımına başladık. Yeni sezon hem birliğimiz hem üreticilerimiz hem de Türk fındığı için hayırlı olsun." dedi.

        Bayraktar, piyasada şartlarının 20-30 kuruş üzerinden peşin ve emanet olmak üzere alımlarda iki sistem uygulayacaklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

        "Her yıl uyguladığımız alım politikamız yeni sezonda da geçerli olacak. İsteyen üretici fındığını depolarımıza ücretsiz bırakabilecek, isteyenler ise ürün bedellerini peşin alabilir. Geçtiğimiz yıllarda uyguladığımız piyasa şartlarının üzerindeki fiyattan fındık alımı politikamız devam edecek. Bu yıl da piyasanın 20-30 kuruş üzerinde alımlar gerçekleştireceğiz. Yine talep eden çiftçilerin fındıkları, oluşturduğumuz ekiplerimizce kapılarından teslim alınacaktır."

        Üreticilerden fındıklarını emanete bırakmak isteyenlere FİSKOBİRLİK'i tercih etmeleri yönünde çağrıda bulunan Bayraktar, "Üreticilere tavsiyemiz emanete ürün bırakmasınlar. İlla bırakacaklarsa da bizi tercih etsinler. Birliğimizin depolarının kapıları emanete ürün bırakmak isteyenler için sonuna kadar açık. Tamamen ücretsiz olarak bu hizmeti sunuyoruz. Fındığını bize emanet edecek üreticilerimiz, istediği zaman parasını tahsil edebilir." diye konuştu.

        - "Bu yılki hedef 20 bin ton"

        Bayraktar, yeni mahsul fındık rekoltesinin tamamına talip olduklarını dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

        "Biz piyasada 3 yıldır fındık alıyoruz. Hedefimiz her yıl, bir önceki sene aldığımız fındık miktarının iki katı alım gerçekleştirmek. Bu yılki hedef 20 bin ton. Geçen yıl 10 bin tondu, bu sezon 20 bin tonu aşmak ancak bu, birlik olarak 20 bin ton hedefiyle sezona girdiğimiz anlamına gelmesin. Biz üreticilerimizin tüm fındığına talibiz. Üreticimiz bizi tercih ederse kimseyi geri çevirmeyeceğiz. Rekoltenin tamamını FİSKOBİRLİK olarak almaya hazırız."

        Bu yıl rekoltenin az olduğunu belirten Bayraktar, "Dolayısıyla üreticide fiyatın yükseleceği yönünde beklenti var. Bizim de bu yönde tahminimiz bulunuyor ancak serbest piyasada henüz oturmuş bir fiyat bulunmuyor. Batı Karadeniz'de bugün itibarıyla 10,60 lira net fiyatımız bulunuyor. Giresun'da ise 11,70 lira. Önümüzdeki günlerde fiyatla ilgili süreç daha net ortaya çıkacaktır." ifadelerini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Giresun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Giresun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler