Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya "İsrail'in özür dilemesi, tarihte bir ilktir"

        Irak Milli Meclisi Başkanı Usame en-Nuceyfi, ''İsrail'in özür dilemesi, tarihte bir ilktir'' dedi.

        AA muhabirine açıklama yapan Nuceyfi, İsrail'in Filistin halkına destek amacıyla yola çıkan Mavi Marmara gemisine değil, bölgedeki bütün taraflara karşı saldırgan bir tutum içinde olduğunu ve İsrail'in Türkiye'den özür dilemesinin Türk ve Arap alemi için başarı olduğunu söyledi.

        Türkiye'nin Irak'ın bütünlüğüne ve halkına karşı bir tutum içerisinde olmadığına dikkati çeken Nuceyfi, ''Türkiye, Irak'taki Şii-Sünni, Arap-Kürt bütün gruplarla güzel ilişkilerini koruyor'' diye konuştu.

        ''Türkiye, Irak için önemli bir devlettir'' diyen Nuceyfi, ülkesinin Türkiye ile ilgili işbirliği siyasetini gözden geçirmesi gerektiğini vurgulayarak, bazı çevrelerin Türkiye'yi ''düşman ülke'' olarak gösterme girişimlerine engel olunması çağrısında bulundu.

        Nuceyfi, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Meclis Başkanı Cemil Çiçek ile devamlı irtibatta olduklarını sözlerine ekledi.

        İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la yaptığı telefon görüşmesinde Mavi Marmara baskını sebebiyle Türk halkından özür dilediği, tazminat ödemeyi ve Gazze dahil Filistin topraklarına sivil halkın kullanacağı malların girişine ilişkin kısıtlamaları kaldırmayı kabul ettiği açıklanmıştı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ