Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Kayseri'de Boydak Holding operasyonu ile Memduh Boydak ve melikşah üniversitesi yöneticileri gözaltına alındı. Tusiad açıklama yaptı - İş-Yaşam Haberleri

        Necmettin ÇUHADAROĞLU/KAYSERİ

        Kayseri'de "parelel yapı" iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında Melikşah Vakıf Üniversitesi yönetici ve çalışanlarının adreslerine Kaçakçılık ve Organize Suçlar ekiplerince baskın düzenlendi.

        Aynı zamanda Melikşah Vakıf Üniversitesi Mütevelli heyeti başkanı olan TÜSİAD yönetim kurulu üyesi ve Boydak Holding CEO'su Memduh Boydak'ın da aralarında bulunduğu 7 kişi gözaltına alındı.

        Haklarında gözaltı kararı bulunan 4 kişinin ise adreslerinde bulunamadığı, operasyonun genişleyeceği bildirildi.

        Kayseri'de dün sabah saatlerin gözaltına alınan Boydak Holding CEO'su Memduh Boydak ve 6 kişi sağlık kontrollerinin ardından Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

        Şüpheli 4 kişiden 3'nün yurt dışında, 1 kişinin ise şehir dışında olduğu öğrenildi. Boydak Holding'e yönelik bir operasyon olmadığını belirten polis yetkilileri "Melikşah Üniversitesi yönetimiyle ilgili paralel yapı çerçevesinde başlatılan operasyonun genişleyebileceğini, şüpheliler hakkında örgütlü şebeke ve yağma suçlarından da işlem yapılabileceğini" ileri sürdüler. Operasyonun yapıldığı Melikşah Üniversitesi 2009 yılında eğitime başlamıştı.

        1957 yılında kurulan, 8 ayrı sektörde faaliyet gösteren Boydak Holding 41 şirkete sahip.

        TÜSİAD'DAN AÇIKLAMA

        Kayseri'de yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Memduh Boydak ile ilgili TÜSİAD da yazılı bir açıklama yapıldı. TÜSİAD'dan yapılan açıklamada "Yönetim Kurulu üyemiz Sayın Memduh Boydak’ın bu sabah gözaltına alındığı haberi karşısında Yönetim Kurulumuz derin bir üzüntü ve kaygı duymaktadır. Memduh Boydak iş dünyasının itibarlı, saygın ve değerli bir mensubudur, Memduh Boydak’ı, hakkındaki soruşturmadan aklanarak, bir an önce aramızda görmeyi umut ediyoruz.

        Bu üzücü olay vesilesiyle, iş dünyasını ağır ithamlarla sürekli tedirgin eden kasvetli atmosfere dikkat çekmek ve bu gidişin son bulması gerektiğinin altını çizmek istiyoruz. Hukuk devletinde iş dünyası dâhil hiçbir kurum ve kişi yasal her hangi denetim ve soruşturmadan muaf değildir ve hesap verebilir olmalıdır. Bununla birlikte, tüm vatandaşlarımız için her zaman dile getirdiğimiz gibi iş dünyası için de adil yargılanma hakkı, itibarın ve kişilik haklarının zedelenmemesi gereği ve ceza soruşturması süreçlerinin süratle sonlandırılması ihtiyacı esastır. Sorumlu bir iş dünyası temsil örgütü olarak yasal süreçlerin bu hassasiyetlere uygun olarak yürütülmesinin takipçisi olacağız. TÜSİAD Yönetim Kurulu olarak Memduh Boydak’a, Boydak ailesine ve çalışma arkadaşlarına geçmiş olsun dileriz" denildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ