Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Gözaltında ölen öğretmen Gökhan Açıkkolu'nun eşine FETÖ davası

        FETÖ'nün şifreli ByLock ve Eagle haberleşme programını kullandığı belirtilen Mümüne Açıkkolu, 3 yaşındaki küçük çocuğu bulunduğu için tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

        Habertürk Haber Merkezi'nden Veli Sarıboğa'nın haberine göre; öğretmen Gökhan Açıkkolu, gözaltının 13'ncü gününde götürüldüğü hastanede 5 Ağustos 2016 tarihinde ölmüş, ölümünün kalp krizine bağlı doğal ölüm olduğu açıklanmıştı.

        İstanbul Cumhuriyet Savcılığınca hazırlanan iddianamede, emniyette gözaltında bulunduğu sırada ölen Gökhan Açıkkollu'nun, FETÖ'nün emniyet yapılanmasında rütbeli personelinden sorumlu "müdür" sıfatıyla sorumlu abi olduğu, Ayhan kod ismini kullandığı, öldüğü için takipsizlik kararı verildiği belirtildi.

        REKLAM

        Mümine Açıkkollu'nun ise FETÖ üyelerinin kullandığı şifreli ByLock ve Eagle programı kullanıcısı olduğu, sivilde ve örgütteki görevinin ‘öğretmen' olduğu anlatıldı. Açıkkollu hakkında FETÖ üyeliği suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istendi.

        İddianamede, Açıkkollu'nun örgütsel tabirle "şakirdelik" konumunda FETÖ üyesi olduğu, eşi Gökhan Açıkkollu'nun ölmesi ve bakıma muhtaç küçük yaşta çocuğunun bulunması nedeniyle adli kontrol kararıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı belirtildi.

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin genel kurul toplantısında, Gökhan Açıkkolu'nun gözaltına işkence sonucu öldüğünü, ailesinin yanında olacaklarını söyledi.

        Kılıçdaroğlu konuşmasında, "Gökhan Açıkkollu, bir öğretmen, 15 Temmuz'dan sonra tutuklanıyor. Gözaltı sırasında hayatını kaybediyor. Gözaltına ilaçların verilmediği bize gelen bilgiler yönündeydi. Hasta ise insülini vereceksiniz, nitekim bu adam öldü. Şimdi bu vatandaşın işkence sonucu öldüğü ortaya çıktı. Eşi Mümüne Açıkkollu ile arkadaşlarımız konuştular. Hainler mezarlığına gömülecekse vereceğiz demişler. Diyanet fetva veriyor, hainlerin namazı kılınmaz diyor. Mezarlığa defnedemedik, bahçemize defnetmek zorunda kaldık diyorlar. Bu bir dram değil midir? İşkence sonucu hayatını kaybediyor. Hainlerin tazminat davası açma hakkı var. Biz de o ailenin sonuna kadar yanında olacağız. Yargılanmadığı için suçlu mu değil mi belli değil. Bir tek Allah'ın kulu çıkıp bu ülkede ‘adalet vardır' diyemez" dedi.

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yapılan yazılı açıklamada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 15 Temmuz darbe girişimi soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve 13'ncü gününde hayatını kaybeden öğretmen Gökhan Açıkkolu'nun "işkence sonucu" öldüğüne ilişkin iddiasının doğru olmadığı belirtildi.

        Adli Tıp Kurumu 1. İhtisas Dairesi Başkanlığı'nca hazırlanan 23 Kasım 2016 tarihli rapora göre, ölüm sebebinin "akut miyokard enfarktüsü" sonucu meydana belirtilen yazılı açıklamada şöyle denildi: " Gökhan Açıkkolu isimli kişinin "işkence sebebi ile öldüğüne" ilişkin tüm iddialar örgütsel propaganda amaçlı olup gerçeği yansıtmamaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur"

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ