Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'dan Habertürk'e önemli açıklamalar. Yalçın Akdoğan'dan Selahattin Demirtaş'a yanıt

        Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Habertürk TV'de Ankara Temsilcisi Veyis Ateş'in gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

        Akdoğan, çözüm sürecine ilişkin "Çözüm sürecinden geri adım atılması gibi bir durum yok.Süreç devam ediyor, seçimden sonra da hız kazanarak devam edecek" dedi.

        HDP'nin barajı aşıp aşmayacağına milletin karar vereceğini belirten Akdoğan, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın "Demokrasiye inanan bir insan böyle bir laf eder mi, utanmıyor mu" sözlerine yanıt verdi. Akdoğan, "Bu bir siyasi yarış. Ben daha fazla oy almak isterim, senin de daha az oy almanı isterim. Bu bir mücadeledir. Burada bir sürü parti var barajı geçmeyen, o zaman Türkiye'de demokrasi yok mu? Utanılması gereken şudur, sen barajı geçmezsek bu bir kıyamet alameti gibi gösterirsen, tehditvari konuşursan, bunların konuşulmasıdır ayıp olan" ifadelerini kullandı.

        Akdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

        7 HAZİRAN'A DOĞRU

        Biz bir vizyon ortaya koyduk, peki muhalefet ne yaptı? Siyasetsizlik açığı var. Seçim demek popülist vaatlerle vatandaşın aklını çelmek değil. Her yönüyle AK Parti vizyonunu ortaya koyuyor. Negatif dil kullanmak yerine yapacaklarını anlatsınlar.

        ÇÖZÜM SÜRECİ DONDU MU?

        Çözüm sürecinden geri adım atılması gibi bir durum yok. Bu bir taviz süreci değil, pompalanan kaygılar çıkmadı. Süreci askıya alma gibi bir şey söz konusu değil. Seçimden sonra hükümet yoluna kararlılıkla devam edecek. Süreç devam ediyor, seçimden sonra da hız kazanarak devam edecek.

        HDP BARAJI AŞAMAZSA?

        Barajı aşmasına millet karar verir. Ben şimdi "barajı geçmezse süper olur" dedim diye sanki demokrasiye aykırı bir şey gibi algılanıyor. Oysa barajın altında olan bugün seçime kaç parti giriyor? Bir sürü giriyor. Bunların hepsi barajı geçiyor mu? Milletin iradesidir bu.

        DEMİRTAŞ'IN SÖZLERİNE YANIT

        (Selahattin Demirtaş'ın "Demokrasiye inanan bir insan böyle bir laf eder mi, utanmıyor mu" sözlerinin hatırlatılması üzerine)

        Bu bir siyasi yarış. Ben daha fazla oy almak isterim, senin de daha az oy almanı isterim. Bu bir mücadeledir. Burada bir sürü parti var barajı geçmeyen, o zaman Türkiye'de demokrasi yok mu? Utanılması gereken şudur, sen barajı geçmezsek bu bir kıyamet alameti gibi gösterirsen, tehditvari konuşursan, bunların konuşulmasıdır ayıp olan.

        HDP'nin barajı geçmesini demokrasi açısında sorunlu görüyorum. Silahlı örgütün vesayeti altındaki bir parti güç kazanmamalı.

        SİLAHLARA VEDA SÜRECİ

        HDP'nin güçlenmesinin demokrasiye katkı olduğunu düşünmüyorum. Çözüm süreci var diye siyasi mücadeleyi bir tarafa koymayız.

        HDP'ye yönelik eleştirileri bugün yapıyor değilim.

        "TARAFSIZLIK" TARTIŞMASI

        Cumhurbaşkanının etkinlikleri seçim sürecine endeksli değil.

        "PARALEL YAPI" KIRMIZI KİTAP'TA

        Bu yapının gelişmesi Özal dönemine kadar gider. AK Parti'yi devirmeye çalışan bir statüko bloğu var.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ