Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Tankçı Astsubay Çavuş Ferhat Daş "darbeci değilim diyerek" intihar etmiş

        Nihat ULUDAĞ / İSTANBUL

        Tankçı Uzman Çavuş İbrahim Donat ifadesinde, "Kışla içerisinde tabur komutanımız İstihbarat Kurmay Yarbay Şakir Çınar tarafından bizlere 'Göreve çıkılacak' dendi. Görevin mahiyeti hakkında ilk etapta bilgi vermedi. Bizlere yeteri kadar tank topu ve MG3 mühimmatı almamıza dair emir verdi. Emri yerine getirdik ve mühimmatları doldurduk. Bundan sonra Şakir Çınar bizi topladı ve kısa bir konuşma yaptı. Bu konuşmada Genelkurmay Başkanı'nın emridir, sıkı yönetim ilan edildi. Emre uymayanlar Divanı Harp'te yargılanacaktır" dedi.

        TANKÇI ASTSUBAY VATAN HAİNİ DEĞİLİZ DİYEREK İNTİHAR ETTİ

        Donat, "Darbe günü saat 22.00-22.30 sıralarında yanımdaki görevliler ile kışladan görevli olduğumuz tank ile çıkış yaptık. Asfalt yolda tankı yürütme emri geldiğ için bu şekilde yürüterek Sabiha Gökçen Havalianı'na doğru yola çıktık. Bizimle birlikte bir grup tank ve askeri araçlarla konvoy halinde ilerledik. Havalimanına yaklaştığımızda halkın havalimanı yolunu araçlarla kapattığını ve önümüzü keserek konvoyu durdurduğunu gördüm. Geri çekil emri geldi, çevremiz halk tarafından kapatıldığından geri çekilemedik. Orada bulunan vatandaşlar bizlere bağırarak, "Siz vatan evladı değil misiniz, darbe yapılıyor" diyorlardı. Aradan 1 saat kadar geçmişti, darbe yapıldığını öğrenmemiz üzerine tank komutanım Astsubay Çavuş Ferhat Daş, bağırarak 'Biz vatan haini değiliz' diyerek beylik tabancasını çıkardı ve alttan çenesine doğru bir el ateş ederek intihar etti. Bu durumu nişancı Selami Göktürk de gördü" dedi.

        VATANDAŞ AMBULANSLA KOMUTANI HASTANEYE GÖNDERDİ

        İntihar üzerine, biz tankın kapısını açtık, vatandaş intihar eden komutanımızı tankın içerisinden alarak ambulansla hastaneye kaldırdı. Vatandaşlar bizi de orada bulunan yakındaki polis aracına götürdüler ve polise teslim olduk.

        Şehit polis Ozan Önen
        Şehit polis Ozan Önen

        ORHANLI GİŞELERDE POLİS MEMURUNU ŞEHİT ETTİLER

        Donat ifadesinde, "Ben ve Selami Göktürk resmi polis aracına bindirildik ve Orhanlı Gişelere doğru giderken gişelere yakın bir yerden yolun sağından kimler olduğunu görmediğim şahıslar tarafından yoğun şekilde içinde bulunduğum polis aracına ateş edildi. Araç sürücüsü polis memuru Ozan Özen başından yaralandı ve şehit oldu" diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ