Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik 'Eski askeri pilotlar orduya dönecek'

        Deniz ÇİÇEK/ANKARA

        Düzenlemeyle Türk Silahlı Kuvvetleri’nden (TSK) değişik nedenlerle ayrılmış ya da uzaklaştırılmış pilotlar belli koşullar dahilinde yeniden orduya dönebilecek.

        Asker kökenli pilotların orduya dönecek olması, sivil havacılık sektöründe pilot sıkıntısı yaşanıp yaşanmayacağı sorusunu gündeme getirdi.

        YABANCILARIN SİVİLDE ÖNÜ AÇILACAK

        Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yetkilileri, sivil havacılık sektöründen 600 civarı pilotun orduya geri dönüşü- nün sıkıntı yaratacağını kaydederek “Yaz sezonu tamamlanmak üzere. Bu da sivil uçuş sayısını azaltacak. Bu şekilde sivilden askeriyeye geri dönüşler de absorbe edilir diye bekliyoruz” dedi.

        Bakanlık, sivil havacılık sektörünün sıkıntıya düşmemesi için “B Planı”nı da hazırda tutuyor. B Planı, yüzde 10’luk yabancı pilot kotasının esnetilmesini öngörüyor.

        Bakanlık, sivil havacı- lık için açık oluşması durumunda yabancı pilot kotasını artıracak, açık yabancı pilotlarla belli ölçüde kapatılacak.

        Yetkililer, Boeing ile F16 uçurma kabiliyeti arasındaki farka dikkat çekerek bu pilotların yeniden savaş uçağı uçurma pratikliğine erişmesinin zaman alacağı görüşünde.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ