Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Diyarbakır'da şüpheli aracı durdurmaya çalışan polis kazada şehit oldu

        Bismil İlçesi'nde bir aracı durdurmaya çalışırken, zırhlı polis aracından düşen ve başka bir aracın çarptığı polis memuru Bülent Ay, şehit oldu. Şehit Ay, için bugün Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nde tören düzenlendi. Törene Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal, Vali Hüseyin Aksoy, 7'nci Kolordu Komutanı Korgeneral Ali Sivri, Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, askeri ve mülki erkanlar ile polisler katıldı. Şehidin yakınlarının katılmadığı tören, şehit Bülent Ay'ın cenazesinin katafalka bırakılmasıyla başladı. Özgeçmişi okunan şehit polis memuru Bülen Ay'ın Amasya Emniyet Müdürlüğü'nden geçici görevle 1.5 ay önce Bismil İlçesi'nde görevlendirildiği evli ve 2 çocuk babası olduğu belirtildi. Şehit Polis Ay'ın cenazesi okunan duaların ardından arkadaşları tarafından omuzlanarak ambulansa götürüldü. Şehit Ay, daha sonra toprağa verilmek üzere memleketi Tokat'a uğurlandı.

        ACI HABER VERİLDİ

        Amasya Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görev yaparken geçici görevle Diyarbakır'ın Bismil İlçesi'ne gönderilen ve görev sırasında geçirdiği trafik kazasında şehit olan Özel Harekat Polisi Bülent Ay'ın acı haberi ailesini yasa boğdu. 2 yıldan bu yana Amasya İl Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nde görevli iken 3 ay önce geçici görevle Diyarbakır'a giden Bülent Ay'ın, Amasya'nın 55 Evler Mahallesi'ndeki evine ateş düştü. Şehidin eşi 37 yaşındaki Neslihan, çocukları 9 yaşındaki Alper Tunga ve 14 yaşındaki Beyza Ay'a haberi Amasya Valisi Salih Işık ve İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay verdi.

        Bülent Ay'ın evinin balkonuna ve bulunduğu sokağa dev Türk bayrağı asıldı. Acı haberi alan komşuları da evine akın ederek aileye başsavlığı dileklerinde bulundu. Bülent Ay'ın naaşı Tokat'ın Niksar ilçesi Ulu Camii'nde bugün ikindide kılınacak namaz ardından toprağa verileceği belirtildi. Şehidin eş ve çocukları da karayoluyla Tokat'ın Niksar İlçesi'ne gitti.

        Bülent Ay'ın evinin balkonuna ve bulunduğu sokağa dev Türk bayrağı asıldı. Acı haberi alan komşuları da evine akın ederek aileye başsağlığı dileklerinde bulundu. Bülent Ay'ın cenazesi Tokat'ın Niksar ilçesi Ulu Camii'nde bugün ikindide kılınacak namaz ardından toprağa verileceği belirtildi. Şehidin eş ve çocukları da karayoluyla Tokat'ın Niksar İlçesi'ne gitti.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ