Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Müjdat Gezen Sanat Merkezi kundakçısı tahliye edildi

        Kadıköy'deki Müjdat Gezen Sanat Merkezi'ni (MGSM) kundaklayan ve hakkında "mala zarar verme" ve "kasten yangın çıkarma" suçlarından 9 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan Mehmet Ali Aligül tahliye edildi.

        Habertürk Haber Merkezi'nden Arzu Kaya'nın haberine göre, Kadıköy Fahrettin Kerim Gökay Caddesi'nde bulunan MGSM'nin giriş kapısında 20 Şubat gecesi kundaklama olayı meydana geldi. Merkezi kundakladığı iddiasıyla olaydan 2 gün sonra gözaltına alınan Mehmet Ali Aligül tutuklama talebiyle sevk edildiği mahkemeden serbest bırakıldı. Serbest bırakılma kararının ardından hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılan servis şoförü Aligül, 24 Şubat tarihinde tutuklandı. Müjdat Gezen'in bir televizyon programında Abdulhamit'in torunu hakkında söylediği sözler nedeniyle suçu işlediğini söyleyen Mehmet Ali Aligül hakkında 9 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Şüphelinin suçu "haksız tahrik" altında işlediği belirtilen iddianamede, cezada dörtte birinden dörtte üçüne kadar indirim yapılması talep edildi. MGSM idari şefi Mehmet Atila Sarıkayalı da sanıktan şikayetçi oldu, davada müşteki sıfatıyla yer aldı.

        REKLAM

        "KENDİSİNDEN TALEBİMİZ YOKTUR"

        Anadolu 49. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki davanın 2. duruşmasına tutuklu sanık Mehmet Ali Aligül, Aligül'ün ailesi ve taraf avukatları katıldı. Duruşmada söz alan Müjdat Gezen ve MGSM idari şefi Mehmet Atila Sarıkayalı'nın avukatı Celal Ülgen eğitim merkezindeki zararın sigorta tarafından karşılanacağını belirterek, "Sanık evli ve 4 çocukludur. Ödeme gücü yoktur. Ödenmiş gibi kabul ediyoruz. Müjdat Gezen'in de talebi bu yöndedir. Kendisinden maddi ya da manevi talebimiz yoktur. Cezai yönden şikayetimiz devam ediyor" dedi. Sanık Aligül ise yaptığı eylemin Müjdat Gezen'in söylemlerinden dolayı gerçekleştiğini belirterek Osmanlı hayranlığını dile getirdi. Bunun üzerine mahkeme hakimi Gökhan Pala, "Sen orada bir binayı yapmaktan dolayı yargılanıyorsun. Söylediklerinin konuyla alakası yok" diyerek sanığı uyardı. Pişman olduğunu dile getiren Aligül, "O an, bir anlık fevri bir davranışım oldu. Keşke bunlar yaşanmasaydı" diye ekledi.

        REKLAM

        "NE DİYORSUN BAK ÇAYA DAVET EDİYORLAR"

        Sanık avukatının tahliye talep ettiği davada müştekiler avukatı Celal Ülgen sanığın yaptığı eylemi vahim bulduklarını ancak tutuklamanın bir tedbir olduğunu, ifade etti. Sanığın tahliye edilmesine itirazlarının olmayacağını belirten avukat Ülgen, "Kimsenin tutuklama ile terbiye edilmesini istemiyoruz. Cezaevinden çıktıktan sonra bizi tanıması için gelip çayımızı içerse bundan da büyük mutluluk duyacağız. Müjdat Gezen'in talebidir bu. Ailesiyle birlikte gelebilir" dedi. Hakim Pala ise sanığa, "Ne diyorsun bak çaya davet ediyorlar" diye sordu. Ailesinin de onay verdiği duruma sanık Aligül, "Bu davete ben de memnun oldum. İcabet ederim, tahliyemi istiyorum" şeklinde yanıt verdi.

        TAHLİYE KARARI

        Mahkeme, Mehmet Ali Aligül'ün pişman oluşu, müşteki avukatının beyanları ve tutukluluk halinin devamında fayda bulunmadığını belirterek tahliyesine karar verdi. Sanık Aligül hakkında yurt dışına çıkış yasağı konularak, adli kontrol uygulanmasına karar verildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ