Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim Yunan gençler sevgi yürüyüşünü terk etti

        Arif AKDOĞAN/HT GAZETE

        19 MAYIS törenleri kapsamında düzenlenen “30. Uluslararası Gençlik Haftası”na katılmak için 35 ülkeden gelen 550 genç, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç öncülüğünde Anıtkabir’de buluştu. Anıtkabir önünde toplu fotoğraf çekiminde Yunanlı gençler de yerel kıyafetleri ile yerlerini aldılar. Ancak Anıtkabir’den Atatürk Kültür Merkezi’ne yapılacak olan “Sevgi Yürüyüşü”nde bayrak krizi çıktı.

        Yürüyüşün başında ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyen Yunanlı gençler, ekip sorumlularının bir anda kendilerini yolun kenarına almasıyla şaşkınlığa uğradılar. Önce yürüyüş mesafesinin kendilerine 5 dakika olarak söylendiğini belirten ekip sorumlusu, kortejin en sonunda olmaktan da yakındı. Yunanlı gençler Anıtkabir giriş kapısında beklediler. Tüm ikna çabalarına rağmen ekibini korteje yeniden sokmayan ekip sorumlusu Türk bayraklarını da toplattı.

        MATRAK GÖSTERİSİ

        Gençlik Haftası nedeniyle düzenlenen etkinliklerden ilgi gören faaliyetlerden biri de matrak gösterisi oldu. Kask takılarak ellerindeki plastik sopalarla dövüşen gençler ilgi gördü.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ