Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Yüksekova'da soruşturma sürüyor

        Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde toprağa verilen PKK’lı Cengiz Özek’in cenaze töreni sonrası çıkan olaylarda yaşamını yitiren 17 yaşındaki Özgür Taşar’ın vurulduğu yerde inceleme yapıldı.

        Kayseri Pınarbaşı’nda meydana gelen bombalı saldırıda hayatını kaybeden PKK’lılardan Cengiz Özek’in Yüksekova’da toprağa verilmesinin ardından ilçede çıkan olaylarda hayatını kaybeden Özgür Taşar’ın ölümü ile ilgili başlatılan soruşturma kapsamında olay yerinde inceleme yapıldı.

        Görgü tanıklarının ifadesini alan Yüksekova Cumhuriyet Başsavcılığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri inceleme ekipleri akşam 23.00 sıralarında olayın yaşandığı Cengiz Topel Caddesi üzerindeki Şemdinli Yolcu Yazıhanesinde geniş güvenlik önlemleri altında incelemelerde bulundu.

        Yapılan incelemelere BDP Hakkari Milletvekili Adil Kurt, Yüksekova Belediye Başkanı Ercan Bora, İlçe Jandarma Komutanı Tamer Bilecan, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Özdemir, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Acar, Esendere Belediye Başkanvekili Tacettin Safalı katıldı.

        KURT: YÜKSEKOVA HALKI BUNU HAK ETMİYOR

        Yapılan incelemelerin ardından gazetecilere açıklama yapan BDP Hakkari Milletvekili Adil Kurt, “Bugün Yüksekova halkı bir evladını toprağa verirken bir evladını daha yitirdi maalesef. Son derece üzgünüz. Yüksekova halkı bunu hak etmiyor. Taşar’ın ne şekilde yaşamını yitirdiğine dair inceleme yapıldı. Biz de bu incelemede hazır bulunduk. Tabi ne şekilde olursa olsun burada bir gencin hayatına kast edildiğini açık bir şekilde ifade ediyoruz. Bir arbede ortamında maalesef patlayan silahlar bir canı almıştır. Umarım bu son olur. Görgü tanıklarının verdiği ifadeler var. İfadeler şu şekilde tutanaklara da geçildi. Olaylar sırasında polis aracı dükkanın önünden geçerken silah sesleri duyulmuş ve maalesef dükkanın içerisinde kendi işini yapan bir gencimiz o kurşunla yaşamını yitirmiştir. Diliyorum bu son olur. Yarın Yüksekova bir gencini daha toprağa veriyor. Üzüntümü ifade etmek için sözcük bulmakta zorlanıyorum. Olan biten her gün bizden bir parçayı beraberinde götürüyor.”dedi.

        “ÜLKEDE SAĞDUYU EGEMEN KILINMALI”

        Yaşanan ölümlerin sorumluluğunun siyasilere ait olduğunu ifade eden Kurt şöyle devam etti: “Toprağa verdiğimiz gencin vebali siyasilerin üzerinedir. Karar vericiler bunun sorumluluğunu taşıyorlar. Giden gençleri geri getirme şansımız yok ama sağduyulu bir ülkeyi egemen kılıp bu sorunun çözümüne ilişkin adımlar atılırsa bu gençlerin cenazelerini kaldırmak durumunda kalmayacağız. Bunun için de öncelikle AKP hükümetinin bugüne kadar ısrarcısı olduğu siyasetinden vazgeçip çözüm yolunda adım atması gerekiyor. Ölen bu gençlerin bir tek sorumlusu var o da karar vericilerdir. Maalesef biz bu saatte burada bir gencin ölümünün nasıl gerçekleştiğine dönük incelemelerde bulunup, bir daha böyle ölümler olmasın diye uğraş verirken şuanda karar vericiler Ankara’da kuş tüyü yastıklarında uykudalar. Onlar orada kuş tüyü yastıklarında yatarlarken burada gençler ölüyor. Biz başka gençler ölmesin diye buradayız. Öyle zannediyorum ki bu devran böyle devam etmeyecektir. Kürt halkı bunu hak etmiyor.”dedi.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ