Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Ayrımcılığı şutlama maçı

        Deniz ÇİÇEK/ANKARA

        EŞCİNSEL olduğu gerekçesiyle hakemlik yapmasına izin verilmeyen Halil İbrahim Dinçdağ’a destek için eşcinseller ve akademisyenler Ankara’da sahaya çıkıyor.

        Eşcinsel örgütü Kaos GL’nin düzenleyeceği etkinlikle, bugün ve yarın iki ayrı maç yapılacak. Bu karşılaşmaları da Halil İbrahim Dinçdağ yönetecek. “Yeşil sahada homofobiye son” sloganıy la oynanacak maçlarda, insan hakları savunucuları, Gençlerbirliği Taraftar Grubu, Sol Fa Sol Gazetesi, Hacettepe Üniversitesi Sosyal Hizmet Öğrencileri ile Hacettepe Homofobi ve Transfobi Karşıtı Öğrenciler sahaya çıkacak. Bugün 18.00-19.00 saatleri arasında Gençlerbirliği Taraftar Grubu ile Ka os GL&Sol Fa Sol Karması karşılaşacak. Yarın ise 14.00-15.00 saatleri arasında insan hakları savunucuları, akademisyenler ve aktivistler maç yapacak. Futbol oynayacaklar arasında kadın aktivistler de yer alacak.

        KİMLER SAHAYA ÇIKACAK?

        GAZETECİ İrfan Aktan, Birikim Dergisi’nden Tanıl Bora, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İnsan Hakları Merkezi’nden Öğretim Üyesi Kerem Altıparmak, Gündem Çocuk’tan Emrah Kırımsoy, İnsan Hakları Ortak Platformu’ndan Bişeng Özdinç, Ankara Üniversitesi Kadın Çalışmaları’ndan Betül Yarar, Hacettepe Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden Simten Coşar, Taraf Gazetesi köşe yazarı ve stand-up sanatçısı Esmeray halı sahaya çıkacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ