Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Genç dağcı, Erzincan'da toprağa verildi

        Geçen hafta İzmir'in Ödemiş ilçesinde çığ altında kalarak hayatını kaybeden profesyonel dağcı Erdem Tapul'un (35) cenazesi, memleketi Erzincan'a getirildi. Tapul'un cenazesi Cami Kebir'de kılınan namazının ardından Terzibaba Mezarlığında toprağa verildi.

        İzmir'in Ödemiş ilçesinde Ege Üniversitesi Dağcılık Kulübü üyesi 3 arkadaşı ile birlikte 13 Şubat tarihinde Bozdağ'da tırmanış yapan Erdem Tapul, çığ düşmeni sonucu kar yığınlarının altında kaldı. Tapul'un cenazesi yapılan aramalar sonucu 4 gün sonra bulundu. Erdem Tapul'un cenazesi İzmir'den memleketi Erzincan'a getirildi.

        Erkoçak (66) ve Türkan Tapul (60) çiftinin 2 çocuğundan biri olan Erdem Tapul, İzmir'in Ödemiş ilçesine bağlı Bozdağ'da kendisi gibi Ege Üniversitesi Dağcılık Kulübü üyesi 3 arkadaşı ile birlikte 13 Şubat tarihinde tırmanış yaptı. Grup, zirveye 50 metre kala çığ tehlikesinin yaşanması üzerine 6 saat sürmesi planlanan tırmanışı yarıda kesti. Dağcılar geri dönerken en önde bulunan Erdem Tapul'un altındaki kar kütlesi koptu. Tapul, yaklaşık 1 kilometrelik alanda etkili olan çığın altında kalarak kayboldu. Diğer dağcılar ise son anda çığ altında kalmaktan kurtuldu.

        İzmir Arkeoloji Müzesinde işçi olarak çalışan Erdem Tapul'un cenazesi İzmir'den memleketi Erzincan'a getirildi. Aslanlı mahallesi 232 sokak Urartu Apartmanına cenazesi getirilen Tapul'un yakınları gözyaşlarına boğuldu. Annesi, kardeşi ve babası çocuklarının son kez yüzüne bakarak helallik istediler. Erdem Tapul'un cenazesi daha sonra Cami Kebir'e götürüldü. Cami Kebir'den öğlen namazına müteakiben kılının cenaze namazına Erzincan Vali Vekili Abdullah Çiftçi, Vali Yardımcıları Mehmet Kurt, Ahmet Türköz, Belediye Başkanı Yüksel Çakır, Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca ve çok sayıda vatandaş katıldı.

        Kılınan cenaze namazının ardından Erdem Tapul'un cenazesi Terzibaba Mezarlığında toprağa verildi.

        CİHAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ