Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Soma'da maden kazası, Soma'da ölü sayısı arttı, Soma'da ölü sayısı 301 oldu, Bakan Yıldız'dan son dakika açıklaması, İşte Soma'daki hayatını kaybeden işçi sayısı

        Enerji Bakanı Taner Yıldız, maden ocağındaki yangının kontrol altına alındığını ve ocakta kalan 2 işçinin yerinin tespit edildiğini açıkladı. Faciada 301 işçinin hayatını kaybettiğini, 485 işçinin ise kurtarıldığını açıklayan Taner Yıldız sabah saatlerinde bu sayının 299 olduğunu söylemişti.

        Bakan Yıldız'ın öğle saatlerinde yaptığı bu açıklamasının ardından 2 işçinin daha cansız bedeninin madenden çıkartıldığı ve bununla birlikte madende işçinin kalmadığı bildirildi. Bakan Yıldız, arama-kurtarma çalışmalarının sona erdiğini söyledi.

        İşte Bakan Yıldız’ın konuşmasından önemli satır başları;

        2 işçimizin daha yeri tespit edildi. Çıkartılma işlemlerine başlandı. Yangın kontrol altına alındı. Şu ana kadar 485 işçimiz kurtarılmış oldu, 301 işçimiz ise hayatını kaybetti. Bugün ailelerine büyük ihtimalle 10 işçimizi daha teslim etmeyi planlıyoruz. Hem otopsi hem DNA işlemleri sonuçlanacak. 2 işçimizin de bu işlemlerini yetiştirmeyi planlıyoruz.

        “DAYANAMAYACAĞIM”

        Ciddiyetimizle burada bulunduk. Tüm eleştirileri sinemize çektik. İçimizdeki fırtınayı sessizlik olarak tercüme etmeye çalıştık.

        Ama dayanamayacağım arkadaşlar. Bir adam kalkıyor diyor ki bunlar müstahaktı. Buradaki hayatını kaybeden işçilerimize yalnızca Ak Parti mitingine gitmiş olmalarından, Başbakanımıza parti lideri demiş olmaktan dolayı 'bu müstahaktır' diyor. Buna tahammül edemeyiz.

        77 milyonun yaralı olduğunu söylemiştim, ondan 1 kişiyi çıkartın. Hiçbir eleştiriye cevap vermedik. Benim ona söyleyecek cümlem yoktur. Böyle insanla nasıl yan yana çalışılabilir.

        Bu acının içerisinde böyle bir cümle kabullenilemez. Bu kadar haksızlık olmaz. Biz acımız ve hüznümüzle beraber yeni kaza olmasın çabası ile uğraşan ekiple bu işi yürütüyoruz ama böyle insafsızlığa, kutsalsızlığa tahammül edemeyiz.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ