Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Röportajlar Güliz Ayla: Aşkı zorlamam ve peşinden koşmam

        Neziha KARTAL / HABERTÜRK MAGAZİN

        ‘Olmazsan Olmaz’ şarkısıyla dikkat çeken pop müziğin yeni seslerinden Güliz Ayla, şarkıların dinleyici tarafından çabuk tüketilmesine ilişkin “Sektörün en büyük sorunu bu. Bir günde tüketiyorsunuz ama albümler bir günde yapılmıyor. Onlar tükettikçe ben yeni şarkı yapacağım. Üretmeye ara vermek diye bir şey yok” diyor.

        ŞARKILARIN internet üzerinden dinlendiği, sanatçıların daha ulaşılabilir olduğu günümüzde genç isimler farklı fikirleriyle dikkat çekiyor. İlk şarkısını ‘Olmazsan Olmaz’ temalı kartlarla tanıtan Güliz Ayla, albümün çıkış şarkısı ‘Bahsetmem Lazım’da ise sevenleriyle interaktif bir buluşma noktası oluşturdu. Ayla, bahsetmemlazim.com adresinde hayranlarından gelen sorulara cevap veriyor. Kısa sürede şarkılarıyla beğeni toplayan Ayla’yla sektöre müziğe ve hayata dair keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.

        ‘Olmazsan Olmaz’la müzik piyasasına merhaba dediniz. Çıkış şarkısı olarak bu şarkıyı seçmenizde özel bir sebep var mıydı?

        Aslında ‘Olmazsan Olmaz’ single olarak çıkmayacaktı. Hiçbir zaman single yapma taraftarı değildim. Hep albüm için konuşuyorduk ve yine bu zamanları planlıyorduk. ‘Olmazsan Olmaz’ın stüdyo işleri bütün şarkılardan önce bitti. Tamamen tesadüfi bir şekilde şarkı hazır oldu. Bahar da gelmişti, şarkı da tam baharlıktı. Aslında biz bir şey yapmadan şarkı kendisi çıktı. ‘Olmazsan Olmaz’ güzel şeyleri içinde barındıran bir başlangıç şarkısıydı. Biz şarkıyı seçmedik, şarkı kendisini seçti.

        'DEPRESYONDAN BESLENİYORUM'

        Şarkıyı radyoda ilk dinlediğimde dizi müziği olduğunu düşündüm. Hikâye üzerine yazılmış gibi duran pozitif bir şarkı...

        Albümdeki parçaların çoğu zaten umut veriyor. Bazılarının müzikleri daha melankolik gelebilir ama sözler genelde umut doludur. Daha çok git değil gel derim. Aslında dizi şarkısı değildi ama dört dizide kullanıldı. Sektördeki mutlu şarkı boşluğunu doldurdum.

        O zaman siz de olumlu ve neşeli birisiniz diyebilir miyiz?

        Evet, neşeli ve olumlu biriyimdir. Ama depresif bir yanım da var. Depresyondan beslendiğim gerçektir. Mutlu aşk şarkılarını da depresif bir ruh halinde yazıyorum. Şarkılarımda sadece yaşadıklarımı değil hayallerimi ve yaşamak istediklerimi de yazıyorum.

        Şarkıları yalnızken mi yazarsınız?

        Hiç öyle odaya kapanıp şarkı yazmadım. Televizyon izlerken bile şarkı yapmışlığım var.

        Bu sözleri yazmak için âşık olmak gerekmiyor mu?

        Aşk şarkısı için âşık olmak gerekmiyor. Dedim ya ben ‘Ay ben çok âşığım’ ya da ‘Ayrıldık çok mutsuzum hadi ona şarkı yazayım’ deyip şarkı yazmıyorum.

        ‘ALBÜMLER BİR GÜNDE YAPILMIYOR’

        ‘Olmazsan Olmaz’ için okuduğum en ilginç yorum ‘Şarkı gübreye yazılmış’ oldu. Bu yorumları okudunuz mu?

        Benim de en sevdiğim yorum. Gübreye, bahçıvana, solucana, toprağa diye uzuyor bu liste ama çok güzel bence. Şarkı gübreye yazılmadı ama yorumları okuyunca ‘Yazılabilirmiş’ dedim. Bayıldım gerçekten, Türk insanının kafası çok iyi çalışıyor.

        Sosyal medyayla aranız nasıl?

        Takipçilerinizin yorumlarına dikkat ediyor musunuz? Direkt mesaj atıyorum. (Gülüyor) İnsanların mesajlarına cevap yazıyorum. İnsanların yorumlarını gerçekten merak ediyorum. Başa çıkabileceğim bir seviyede olduğu için de sıkıntı yaratmıyor. Ama albüm dün çıkmış, bugün ‘Yeni albüm ne zaman’ diye soranlara cevap vermiyorum. Hangi ara tükettiniz? Sektörün en büyük sorunu bu. Bir gün de tüketiyorsunuz ama albümler bir gün de yapılmıyor.

        Son dönemde hit şarkı çıkmıyor, çıkanı da kısa sürede tüketiyoruz.

        Onlar tükettikçe ben yeni şarkı yapacağım. Üretmeye ara vermek gibi bir şey yok. Yaptığım şarkıları yapmak zorunda olduğum için yapmadım.

        "AŞKI ZORLAMAM VE PEŞİNDEN KOŞMAM"

        Hayatınızdan memnun musunuz?

        Albümü elime alınca ‘Oh’ dedim. İstediğim her şeyi yapıyorum. Çok mutluyum, iyi ki bu işi yapmışım.

        Aşk hayatınızda durum nasıl?

        Birinci sırada iş, ikinci sırada sağlık, arkadaşlarım var. Dostumun yanında her türlü çılgınlığa varım. Üçüncü sırada ailem geliyor. Aşk öncelik listemde yok. Bir tek aşkı olduramıyorsunuz. Kariyerinizi planlıyorsunuz, sağlığınız için önlem alıyorsunuz ama aşk öyle değil. Ne zaman gelecek, kimden gelecek belli değil. Hayatımın hiçbir evresinde ‘Yalnızım artık aşk istiyorum’ demedim. Hiçbir zaman gerçek aşk için dua etmedim. Aşk tesadüftür. Aşkı zorlamam ve peşinden koşmam. Gelecekse zaten gelir. Ayrıca da aşklar bir gün gerçekten bitiyor. Dostlar baki kalıyor.

        Dönüm noktam dediğiniz olay nedir?

        Hayatımdaki en önemli olay babamı kaybetmem oldu. Çok küçük yaşta vefat etti. Beni güzel bir şekilde eğiten, olgunlaştıran ve hayatı öğreten de çok küçük yaşta babamı kaybetmek oldu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ