Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya Cevap ve düzeltme

        01.02.2010 tarihli HaberTürk Gazetesi’nde ve 20.02.2010 tarihinden bu yana Fatih Altaylı’ya ait www.fatihaltayli.com.tr adresli sitesinde yayınlanan, Fatih Altaylı’nın “Ekşimiş Ruhların Buluşma Yeri” başlıklı yazısında müvekkil şirkete ait İnternet Sitesi ve kullanıcılarına karşı hakaret içeren, müvekkil şirketi küçük düşürücü ve ticari itibarını zedeleme kastı taşıyan ifadeler nedeniyle cevap ve düzeltme talebinde bulunma gereği doğmuştur.

        Her türlü yasal haklar saklı kalmak kaydıyla aşağıda yer alan cevap metninin Basın kanunu’nun 14. maddesi ve 5651 Sayılı Kanun’un 9. Maddesi gereğince yayınlanmasını talep ederiz.

        “Müvekkil şirkete ait Ekşi Sözlük İnternet sitesi Türkiye’de İnternet alanında markalaşmış sitelerden biri olup, dünya üzerinde en çok takip edilen Türkçe içerikli sitelerinden biridir. İnternet sitelerine ilişkin 5651 Sayılı kanunun gerektirdiği tüm yükümlülükleri eksiksiz olarak yerine getirmektedir.

        Ekşi Sözlük’ün yirmialtıbinden fazla yazarı ve toplam yüzellibin civarında kayıtlı kullanıcısı mevcut olup, onbir yıldır her kesimden ve görüşten insana fikir ve düşüncelerini ifade edebilmeleri için yer sağlamaktadır.

        Ekşi Sözlük, herhangi bir çıkar, ideoloji veya sermaye grubunun sahipliğinde veya kontrolünde değildir. Bunun neticesinde birbirine tamamen zıt yorum, görüş, bilgi ve ideolojiler bir arada bulunabilmektedir. Türk yazılı ve görsel medyasının içinde bulunduğu vahim durumun sebeplerinden biri olan Fatih Altay’lının Ekşi Sözlük için kullanmayı tercih ettiği “ ruhunu şeytana satmış” veya “ekşimiş ruhlar” tabiri ironiktir.

        Yazılı ve görsel medyada halen yerleşik olan uygulamanın aksine, Ekşi Sözlük’te ticari veya şahsi ilişkiler gerekçesiyle daha eşit görülen dokunulmaz olan şahıs veya şirketler bulunmaktadır. Bu duruşun da katkısıyla Türkiye’de ifade özgürlüğünün tam anlamda vücut bulduğu yegane yasal platform olan Ekşi Sözlük’ü yine bu nedenden dolayı “pislik çukuru” olarak nitelendirmek, Fatih Altaylı’nın gazetecilik etiğini, seviyesini ve hasetini ortaya koymaktadır.

        Başından sonuna kötü niyetle yazılmış, salt Ekşi Sözlük’ü ve kullanıcılarını aşağılama kastı taşıyan yazının düşük de olsa ciddiye alınması ihtimaline binaen açıklama yapma gereği duyulmuştur. Kamuoyuna saygıyla duyurulur”

        Saygılarımla,

        EKŞİ TEKNOLOJİ VE BİLİŞİM LTD. ŞTİ. Vekili

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ