Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik Kocasına kızan MHP'ye oy vermiyormuş

        Özlem İSPİR / ELAZIĞ(AHT)

        Elazığ'da seçim çalışmalarını sürdüren Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Osman Çakır, kocasına kızan hanımların MHP'ye oy vermemekle beylerinden intikam aldığını söyledi.

        Elazığ'daki kadınlara seslenen Osman Çakır, partililerin yüzde 70'inin kendilerine oy vermediğini belirterek, "En son oy sayımız 6 milyon 375 bindi. Bunların 3 milyonu kadın, 3 milyonu erkek değil. Nasıl biliyor musunuz? Bunların 4 milyon 200 bini erkek, 1 milyon 800 bini kadın. Bu ne demek; bizim erkekler hep bekar ya da eşleri oy vermemiş, ikisinden biri. Bizim adamlar eve gidiyor efeleniyor, köfeleniyor. Hanımı kızdırıyor. Hanım da diyor sen mi bunları yaparsın, senin partine ben oy verirsem diyor, intikamını sandıkta alıyor. Yani bunu da böyle yapmayalım, bu da Türkiye'ye bedel oluyor. Ha bu söylediklerim tahmini değil, araştırmalar sonucu yani beye kızıp da partiyi değiştirmeyelim lütfen" dedi.

        "MHP-AKP KOALİSYONU NEDEN OLMASIN"

        CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'in "MHP ile koalisyon yapmaya hazırız" sözlerine yanıt veren MHP'li Çakır, AK Parti'nin Haziran ayında yapılacak olan genel seçimlerde tek başına iktidar olamayacağını öne sürerek, "AKP, CHP ile bu kadar iyi anlaştığı halde ve ikili siyasette bu kadar başa baş gittiği halde AKP, CHP koalisyonundan bahsedilmiyor. AKP tek başına iktidar olamıyorsa bu MHP ile de olabilir. AKP - MHP koalisyonu olabilir bundan da kimse bahsetmiyor. Yani illaki CHP-MHP koalisyon yapacak gibi bir anlayışı toplumun hafızasına bilerek, özellikle işleniyor. Bakın bunu 2007 yılında da Melik Gökçek çok güzel yaptı, ver oyunu CHP'ye, gitsin MHP'ye, ver MHP'ye gitsin CHP'ye. Bu oyunlara karnımız tok. Hiçbir şekilde bizim böyle bir planımız yok. Bizce AKP, CHP ile koalisyon yapacak. Çünkü birbirinin ayaklarına hiç basmıyorlar, çok iyi anlaşıyorlar. Zaten Başbakanı, CHP başbakanlığa taşıdı ve ikili bir meclis yapısını çok güzel yapıyorlar" diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ