Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam İstanbul'da olaylı gece

        İstanbul Çağlayan'da toplanan yaklaşık 10-15 kişilik grup, yoldan geçen araçlara molotofkokteylli saldırı düzenlerken, Gaziosmanpaşa'da bir bankamatiğe konulan ses bombasının patlaması paniğe yol açtı. Patlamadan birkaç saniye önce bankamatiğin önünde park halindeki aracına binen bir kişi, bombalı saldırıdan şans eseri kurtuldu.

        Eray EROLLU/AHT

        Çağlayan Vatan Caddesi üzerinde saat 21.00 sıralarında korsan eylem düzenleyen 15-20 kişilik bir grup, yoldan geçen araçların üzerlerine molotofkokteyli attı. Çevik kuvvet ekiplerinin müdahalesiyle ellerinde bulunan henüz yakmadıkları molotofkokteylerini yola atan saldırganlar ara sokaklara kaçarak izlerini kaybettirdi. Yakmak için yanlarında getirdikleri lastikleri de tutuşturmaya fırsat bulamayan terör örgütü yandaşlarını yakalamak için polis operasyon başlattı.

        KIL PAYI KURTULDU

        Aynı saatlerde Gaziosmanpaşa Küçükköy'deki Bilgi Hastanesi'nin önünde bulunan bir bankamatiğe ise kimliği belirsiz kişiler tarafından ses bombası atıldı. Bir arkadaşının eşini hastaneye getirdiği için Peugeot Partner marka aracını bankamatiğin önüne park eden 32 yaşındaki esnaf Adem Çiçek, kayıt yaptırdıktan sonra aracı başka yere park etmek için geri döndü. Patlamanın meydana geldiği an aracını hareket ettiren Adem Çiçek, birkaç saniye farkla saldırıdan yara almadan kurtuldu. Aracın sol tarafında ise patlamanın şiddetiyle hasar oluştu. Bankamatikte de hasar oluşan patlamada yaralanan ollmadı. Polis bir ciple kaçtıkları söylenen saldırganları yakalamak için çalışma başlattı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ