Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Korsan gösteride polise bombalı tuzak

        Korsan gösteri yapan bölücü örgüt yandaşları çöp konteynerine koydukları bombayı uzaktan kumandayla patlattı, 2'si ağır 4 polis ile 2 vatandaş yaralandı

        Neşet KARADAĞ / ADANA (AHT)

        Adana'da korsan gösteri yapan bölücü örgüt yandaşları çöp konteynerine koydukları parça tesirli bombayı patlattı. Patlamada 2'si ağır 4 polis memuru ile 2 vatandaş yaralandı. Polis, saldırıyı düzenleyenlerin yakalanması için çalışma başlattı.

        Seyhan ilçesi Dağlıoğlu Mahallesi Obalar Caddesi üzerinde bölücü örgüt yandaşı çoğu çocuk 50 kişilik grup, öğleden sonra yasadışı sloganlar atarak yolu kapattı. Çevik Kuvvet ve Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin bölgeye gelmesi üzerine göstericiler, polis memurlarına taş, havai fişek ve molotof kokteyl attı. Polisin müdahalesi sırasında, göstericiler, polislerin bulunduğu bölgedeki çöp konteynerinin içine koydukları parça tesirli bombayı uzaktan kumandayla patlattı. Patlama sırasında çöp konteynerinin yanında bulunan Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde görevli 4 polis memuru yaralandı. 2 polis memurunun durumunun ağır olduğu belirtildi. Durumu ağır olan polisler Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'ne götürüldü. Diğer polis memurları ise Çukurova Devlet ve Numune Hastaneleri'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Adana Valisi Hüseyin Avni Coş ve Emniyet Müdürü Mehmet Avcı, hastaneye giderek yaralı polis memurlarını ziyaret edip durumları hakkında bilgi aldı. Vali Coş, Çukurova Devlet Hastanesi'nde yaralı polisi ziyaret ettikten sonra yaptığı açıklamada patlamada 4 polis ile 2 vatandaşın yaralandığını, polis memurlarından 2'sinin durumunun ağır olduğunu söyledi.

        Polis telsizinden ağır yaralı polis için kan bağışında bulunulması yönündeki anons üzerine çok sayıda polis, kan vermek için Balcalı Hastanesi Kan Merkezi'ne akın etti. Patlama yerinde inceleme yapılırken göstericiler eyleme devam edip polise taş ve molotofla saldırmayı sürdürdü. Çevik Kuvvet polisleri panzerlerle tazyikli su sıkarak göstericilere müdahale etti. Polisin gözyaşartıcı bomba kullanması üzerine göstericiler ara sokaklara kaçtı.

        Patlamanın ardından operasyon başlatıldı. Patlamanın olduğu mahalleye giriş çıkışlar kontrol altına alınırken; bazı şüpheli kişilerin gözaltına alındığı bildirildi.

        TUNCELİ'DE ÖZEL HAREKAT NOKTASINA SİLAHLI SALDIRI

        Tunceli'de PKK'lı teröristler tarafından özel harekat polislerinin kaldığı güvenlik noktasına uzun namlulu silahlarla saldırıda bulunuldu. Saldırıda ölen ya da yaralanan olmadı.

        Tunceli Merkez Esentepe Mahallesi'nde bulunan özel herakat timlerinin kaldığı noktaya akşam saatlerinde bir grup PKK'lı terörist tarafından uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Özel harekat timlerinin saldırıya anında karşılık vermesiyle çatışma çıktı. Yaşanan kısa süreli çatışmada ölen ya da yaralanan olmadı. Teröristlerin karanlıktan faydalanarak ormanlık alana kaçmasıyla birlikte bölgede hava destekli operasyon başlatıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ