Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 1 Nisan Şaka günü nedir, ne zaman ortaya çıktı? Okulda, iş yerinde, evde en komik ve en ilginç 1 Nisan şakaları neler?
        1

        1 Nisan Şaka Günü'nüz kutlu olsun! 1 Nisan Dünya Şaka Günü'nde ailesine, sevdiklerine, arkadaşlarına şaka yapmak isteyenler 1 Nisan şakalarını araştırıyor. Pek çok kültürde ve inançta geçerli olan 1 Nisan Şaka Günü'nün ilk defa ne zaman kutlandığı ve anlama geldiği merak ediliyor. İşte okulda, işte ve evde en komik en ilginç 1 Nisan şakaları....

        2

        1 NİSAN ŞAKA GÜNÜ NEDİR?

        1 Nisan'ın geçmişi 16'ncı yüzyıla kadar gidiyor. Günün bu özelliği kazanmasıyla ilgili çeşitli rivayetler anlatılıyor. O rivayetlerden en yaygın olanı ise Fransa’ya ait olanıdır.

        1564 yılında Fransa kralı IX. Charles, yıl başlangıcını Ocak ayının 1. gününe aldı. Daha önce Avrupa'da yaygın olan yıl başlangıcı 25 Mart'tı. O zamandaki iletişim şartlarıyla Charles'in bu kararı fazla yayılmadı. Duyanlar ise protesto amaçlı eski adetlerine devam ettiler. 1 Nisan'da partiler düzenlediler. Diğerleri ise onları Nisan aptalları olarak nitelendirdiler. 1 Nisan'a "aptallar günü" adını verdiler.

        Bu günde herkese sürpriz hediyeler verdiler, gerçek olmayan haberler ürettiler. Fransızlar bu güne Poisson d’avril derler, yani Nisan Balığı. 1 Nisan’ı yılbaşı kabul edenlere ise Nisan Balığı denmeye başladılar.

        3

        1 NİSAN ŞAKALARI

        Okul'da ya da işte sanki düşüp kalmışsınız gibi kendinizi yere atın ve yerde sahte kamuflaj yapın.

        4

        Odanın içini balonlarla doldurun. Kapıyı açanın üzerine balonlar yığılacak.

        5

        Sandalyenin, koltuğun altına bir korna koyun. Her oturulduğunda korna ötecek ve oldukça komik bir görüntüye neden olacak.

        6

        Eğer resim yeteneğinize güveniyorsanız tuvalet kağıdına bir böcek ya da örümcek çizebilirsiniz.