Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Ağır hasarlı binadan elleriyle kurtardı! "Paşa için canımı feda ederim"
        1

        Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremlerde binlerce kişi öldü ve yaralandı, binalar yıkılıp hasar gördü.

        2

        DHA'nın haberine göre Kahramanmaraş'ın Onikişubat ilçesi Mimar Sinan Mahallesi Ecem Sitesi A Blok'un 2'nci katında oturan 56 yaşındaki manifaturacı Fatih Elbistanlı, 49 yaşındaki eşi Neslihan ve oğlu Muhammet, deprem sırasında evden koşarak çıktı.

        3

        Elbistanlı ailesinin 2,5 yaşındaki 'Paşa' adlı erkek kedisi ise panik sırasında geride kaldı. Sonrasında defalarca bina önüne giden ancak ağır hasarlı evlerine girmeyen Elbistanlı ailesi, kedilerine ulaşamadı. Muhammet Eyüp, 5'inci gün kedisinin sesini duyunca tehlikeye rağmen eve girip, koltuk altındaki can dostunu buldu.

        4

        "KEDİMİ CANIMDAN ÇOK SEVERİM"

        Deprem felaketini anlatan Muhammet Eyüp Elbistanlı, "Gece telefonum ile oynuyordum. Duvardan tabak kırılma sesini andıran sesler gelmeye başlayınca kalkıp, annemin yanına koştum ve sarılıp, tutundum. Sonra dışarı çıktık, sonraki günler bizim için zor geçti. Otomobilde uyuduk, çok üşüdüm. Ardından camiye gittik, ateş etrafında ısındık. Bir süre de üniversite kampüsünde de kaldık" dedi.

        5

        Deprem anında ağır hasar oluşan binadan apar topar kaçtıklarını, o sırada kedisini kaybettiğini söyleyen Elbistanlı, 'Paşa'nın sesini 5'inci gün duyduklarını belirterek, "Koşarak binaya çıktım, daireye girdim. Ağır hasarlı binaya korkmadan kedim için girdim. 'Paşa' için canımı feda ederim.

        6

        Baktım, kanepenin altında saklanmış vaziyette duruyor. Hemen alıp, çantasına koydum. Allah'a şükür, binadan dışarı çıktık. Kedimi canımdan çok severim. İzmir'de misafir ediliyorum. Burada mutluyum. Depremden korkmuyorum ama psikolojik olarak hala sallanıyormuş gibi hissediyorum" diye konuştu.