Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 19 Mayıs bankalar açık mı, çalışıyor mu? 19 Mayıs'ta bugün bankalar kapalı mı, tatil mi, FAST, havale ve EFT ne zaman hesaba gider?
        1

        19 Mayıs resmi tatiller arasında yer alıyor. Bankada işi olan kişiler bankaların mesai saatlerinde değişiklik olup olmadığını merak ediyor. Çoğu banka haftanın 5 günü şeklinde ve 09.00-12.30 ve 13.30-17.00 saatleri arasında hizmet veriyor. Peki, bugün bankalar açık mı?, EFT ve havale hesaplara geçer mi? İşte, detaylar...

        2

        19 MAYIS'TA BANKALAR AÇIK MI?

        Bankada işlem yapacak olan vatandaşlar 18 Mayıs Çarşamba günü mesai bitimine kadar işlemlerini gerçekleştirebilecek. 19 Mayıs Perşembe günü ise resmi tatil olması dolayısıyla banka şubeleri kapalı olacak. 20 Mayıs Cuma ise bankalar çalışmaya kaldığı yerden devam edecek.

        3

        19 MAYIS HAVALE VE EFT HESAPLARA GEÇER Mİ?

        19 Mayıs Perşembe günü bankalar resmi tatil sebebiyle çalışmayacak. Bankacılık işlemleri mobil ve internet şubelerinden yapılmaya devam edecek.

        Önceki yıllarda resmi tatillerde veya hafta sonları para gönderme işlemleri yapılamıyordu. Fakat FAST sistemi ile 7 gün 24 saat para gönderimi yapmak yapılabiliyor. FAST sisteminde limit ise 5 bin TL'dir.

        Haberi Hazırlayan: Tutku Bulut

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ