Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Popüler sohbet uygulaması BeReal nedir ve nasıl kullanılır? Nereden indirilir ve fotoğraflar nasıl çekilir?
        1

        Son günlerde sıklıkla adını duymuş olabileceğiniz BeReal, diğer uygulamalardan çok farklı bir sistem ile çalışıyor. Uygulamada herhangi bir efekt veya filtre yok. Tamamen doğallık içeriyor.

        Yani Instagram'da fotoğrafları ile uyuşmayan kişilerle karşılaşmanız neredeyse imkansız. Aynı zamanda sık sık fotoğraf paylaşmanız gerekmiyor.

        2

        Uygulama günde bir sefer olacak şekilde bütün kullanıcılara bildirim gönderiyor ve bu bildirime iki dakika içerisinde cevap vermenizi istiyor. İki dakika içerisinde bildirime cevap veriyorsunuz ve anlık olarak fotoğraf çekiyorsunuz. Çektiğiniz fotoğraf sadece arkadaşlarınızla değil uygulamanın isterseniz keşfet kısmında da paylaşılıyor.

        3

        Fotoğraf çekilirken hem ön hem de arka kamera açılıyor ve o an ne yaptığınızı paylaşıyorsunuz, kesinlikle bir filtre ve efekt yok.

        BEREAL UYGULAMASI NASIL KULLANILIR?

        Kamerayı açtıktan sonra flaş tuşu ile denklanşör tuşu görünür. Çekim yapmak için ilk denklanşör tuşuna dokunursanız arka kamera açılır ve fotoğrafı çeker. Daha sonra saniyeler içerisinde ön kamera devreye girer ve ikinci fotoğraf hazır olur. Çekilen fotoğraf, arkadaşlarla ya da keşfet kısmında paylaşılması kullanıcıya ait elbette.

        4

        Uygulama kullanıcıların paylaştığı fotoğrafları saklayabilmesi için de kaydetme imkanı sağlıyor. İsterseniz aynı fotoğrafı başka uygalamalarda da paylaşabiliyorsunuz. Yine diğer sosyal medya paltformlarında olduğu gibi bu uygulamada da fotoğraflara emoji ile cevap verebiliyorsunuz.

        5

        Ayrıca cevap vermek isteyen kullanıcılar istedikleri emojiye benzer surat ifadesini kendileri yaparak ve fotoğrafını çekerek cevap verebiliyor. Ancak sadece 5 emoji kullanılabiliyor.

        6

        BEREAL NASIL İNDİRİLİR?

        İphone telefon kullanıcıları App Store üzerinden, Android kullanıclar ise Google Play üzerinden ücretsiz indirebilir.

        Haberi Hazırlayan: Kübra Çorluk

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ