Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil 3 model tanıtılacak - Otomobil Haberleri

        Türkiye'nin Otomobili'nin tanıtılacağı tarih kesinleşti. Yerli otomobilin ön gösterimi, 27 Aralık'ta Gebze'deki Bilişim Vadisi'nde yapılacak.

        Habertürk'ün edindiği bilgiye göre, 27 Aralık'taki tanıtım etkinliğindeiki farklı elektrikli SUV model vitrine çıkacak. Bunların yanı sıra, bir de sürpriz bir model tanıtılacak.

        SEDAN OLABİLİR

        Türkiye'de tüketiciler Avrupa'nın aksine en çok sedan modelini tercih ettiği için sürpriz modelin hatchback yerine sedan olması bekleniyor.

        Her üç modelin de elektrikle çalıştığı belirtilirken, prototip modellerin Türkiye'nin gözü önünde küçük bir tur atacağı belirtiliyor.

        Gebze'de bulunan Bilişim Vadisi'ndeki yerli otomobil sunumunu Türkiye’nin Otomobili Ortak Girişim Grubu (TOGG) CEO'su Mehmet Gürcan Karakaş yapacak.

        Yerli otomobil projesi dünya çapında yetkinliği olan bir ekip ve elbette Türk mühendisler tarafından hayata geçiriliyor.

        8 YIL ÖNCE GÜNDEME GELDİ

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yerli otomobil projesini 8 yıl önce dile getirmiş ve Ocak 2011’de yerli otomobil için ‘babayiğitlere’ çağrı yapmıştı. Bu konuda ilk somut adımlar 2 Kasım 2017’de atıldı ve Anadolu Grubu, BMC, Kıraça Holding, Turkcell ve Zorlu Holding’den oluşan 5 ‘babayiğit’ kamuoyuna tanıtıldı.

        5 babayiğit imzalanan protokol ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve TOBB koordinasyonunda Türkiye’nin Otomobili Ortak Girişim Grubu (TOGG) adı altında çalışmalarına başladı. 5 şirketin hisse payları yüzde 19, TOBB'un hissesi ise yüzde 5 oldu. TOGG'nin başına ise CEO olarakHaziran 2018'de Alman Bosch'un Türk yöneticisi Mehmet Gürcan Karakaş getirildi.

        REKLAM

        Aralık 2018'de Anadolu, BMC, Kıraça, Turkcell ve Zorlu grupları tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bir sunum yapıldı.

        NEREDE ÜRETİLECEĞİ HENÜZ AÇIKLANMADI

        TOGG'un genel merkezi bir süre önce Bilişim Vadisi'ne taşınmıştı. Dolayısı ile Türkiye'nin Otomobili'nin planlama ve pazarlama faaliyetlerinin Bilişim Vadisi'nde gerçekleştiriliyor.

        Fakat, yerli otomobil için kurulacak fabrikanın lokasyonu ise henüz açıklanmış değil.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ