Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Merak Edilenler 4 aylık enflasyon farkı ne kadar, kaç TL oldu? 2023 TÜİK verileri ile Nisan ayı emekli maaşı ve memur maaşı 4 aylık enflasyon farkı belli oldu! - Merak Edilenler Haberleri
        1

        Temmuz ayıda yapılacak memur ve emekli maaş zammında etkisi olan enflasyon farkı için araştırmalar hız kazandı. Nisan ayı enflasyon oranlarının açıklanmasıyla 4 aylık enflasyon farkı da belli oldu. Peki, 4 aylık enflasyon farkı ne kadar oldu? İşte konuya dair güncel bilgiler haberimizde...

        2

        NİSAN AYI TÜİK VERİLERİ AÇIKLANDI!

        TÜİK nisan ayı enflasyon verilerini açıkladı. Buna göre tüketici fiyat endeksi (TÜFE) nisan ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 43.68, bir önceki aya göre ise yüzde 2.39 yükseldi.

        Beklenti aylık enflasyonun yüzde 2.65, yıllık enflasyonun ise yüzde 44.06 gelmesi yönündeydi.

        3

        Mart ayında TÜİK yıllık enflasyonu yüzde 50.51, aylık enflasyonu ise yüzde 2.29 olarak açıklamıştı. Nisan verisiyle beraber yıllık enflasyonda baz etkisiyle 6 ay üst üste düşüş kaydedilmiş oldu.

        4

        4 AYLIK ENFLASYON FARKI NE KADAR?

        Son 6 aylık enflasyon oranları memur maaşlarına doğrudan etki edecek. Memurlar yeni yılda yüzde 8 toplu sözleşme zammı aldı. Ocak, Şubat, Mart, Nisan, Mayıs ve Haziran aylarındaki enflasyon oranları toplu sözleşmeyi aşması durumunda memurlar enflasyon farkı alacak.

        5

        4 AYLIK ENFLASYON FARKI TOPLAMI

        Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Ocak ayında enflasyonu 6,65, Şubat ayında 3,15, Mart ayında 2,29 ve son olarak Nisan ayında 2,39 olarak açıkladı. 4 aylık enflasyon toplamda 15,21 oldu.

        Memur ve emekli maaşlarında şimdiye kadar yüzde 6,68 oranında enflasyon farkı alacağı oluştu.

        6

        6 ENFLASYON FARKI NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

        Ocak, şubat, mart, nisan, mayıs ve haziran aylarının enflasyon oranları ile ilk 6 aylık enflasyon farklı belirlenecek. Haziran ayı enflasyonu temmuzun ilk haftası açıklanacak. Böylece memur ve memur emeklilerinin enflasyon zammı oranı belli olacak.

        Haberi Hazırlayan: Aslıhan Bayram

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ