Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa 50 Kilo altınla kaçtı! 4 gün sonra İstanbul’da yakalandı!

        Zafer Samancı'nın haberine göre Konya’da kuyumculuk yapan Musa Göksu, Merkez Karatay ilçesi tarihi bedesten çarşısındaki Sarraflar sokağındaki esnaflardan ve İstanbul’daki bazı kuyumcu esnafından 50 kilo altını (satış ödemeli) olarak almış ve 24 Temmuz gece saat 23:30 sıralarında 2 bavul altını alıp giderken güvenlik kameralarına yakalanmıştı.

        Polis yaptığı araştırmada Konya’daki bir gece kulübünde solistlik yapan ve Musa Göksu’nun kadın arkadaşıolan kadının da aynı gün ortada kaybolduğunu tespit etti. Araştırmalarına bu yönde devam eden Konya polisi ismi açıklanmayan kadının birçok yakınının İstanbul’da olduğu bilgisine ulaştı.

        50 KİLO ALTINLA YAKALANDI

        Konya’dan İstanbul’a giden polis Musa Göksu’nun sevgilisiolduğu iddia edilen kadının yakınlarının adreslerini tespit etti. Akşam saatlerinde iki sevgilinin bulunduğu adresi belirleyen Konya polisi eve baskın düzenledi. Musa Göksu ve sevgilisi çalınan 50 kilo altınla birlikte evde ele geçirildi.

        SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ:BOŞALTTIĞIM DÜKKAN KENDİ DÜKKANIM

        Gözaltına alınan Musa Göksu ile kadın arkadaşı Ö.Y., sorgulanmak üzere Konya'ya getirildi. Suçlamaları kabul etmeyen Musa Göksu'nun ilk ifadesinde, kimseden altın toplamadığını, piyasa olan borcu nedeniyle kendi dükkânındaki altınları alıp, İstanbul'a gittiğini, bir süre sonra tekrar Konya'ya dönmeyi planladığını söylediği öğrenildi. Konya Numune Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen Musa Göksu., kendisini görüntüleyen gazetecilerin "Neden gözaltına alındınız?" sorusu üzerine, ''Öyle abarttığınız gibi 50 kilo, 30 kilo altın yok. Boşalttığım dükkan, kendi dükkanım. İstediğim zaman açabilirim" dedi. Göksu ve sevgilisi olduğu iddia edilen Ö.Y’nin sorgularının halen devam ettiği öğrenildi.

        TUTUKLANDILAR

        Konya'da kurduğu indirim çadırında vatandaşlara ucuz altın satacağını söyleyerek altın toptancısı ve imalatçılarından topladığı yaklaşık 30 kilo altınla kaçtığı öne sürülen ve İstanbul Beşiktaş'ta gözaltına alınan kuyumcu Musa Göksu (38) ve sevgilisi Özer Yıldırım (39), çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ