Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam 6 yıllık bekleyişin ardından duygusal anlar! Heyecanına yorum yağdı - Haberler
        1

        Avustralya'nın Queensland eyaletindeki Sunshine Coast Bölgesi'nde yer alan bir hayvan kurtarma merkezi çalışanları 18 yıl önce Chambers Adası’nda Bay Percival adını verdikleri pelikanla karşılaştı…

        2

        Ağır yaralanan ve bu nedenle kanadını kaybeden pelikan, doğal ortamında yaşayamayacağından kurtarma merkezi tarafından bakılmaya başlandı…

        3

        Ancak Percival’ın yumurtalarından bir türlü yavru çıkmıyordu. 6 yıldır eşiyle beraber bir yavru dünyaya getirmeyi uman pelikanın isteği, barınak çalışanlarının yardımıyla gerçekleşti.

        4

        Twinnies Pelican and Seabird Rescue çalışanları başka bir pelikanın yumurtasını Percival’ın yuvasına koyarak çözüm üretti. Percival'ın yavrusunu gördükten sonraki anları duygulandırdı. Sosyal medya kullanıcıları "Ne kadar tatlı bir hikaye" yorumu yaptı...

        5

        Barınağın Facebook hesabından yapılan açıklamada “Percival, eşiyle beraber bir yavru dünyaya getirmeye çalışmaktan hiç vazgeçmedi. Ancak yumurtaları hiç çatlamadı. 6 yıldır bunu yapan Percival’ın etrafındaki yavru pelikanları gördüğünde üzülmesi bizi çok üzdü. Onu mutlu etmek için bir yumurtayı yuvasına yerleştirdik. Bugün yumurta çatladı ve Percival’ın ne kadar gurur duyduğuna inanamadık” denildi.

        6

        Bakıcılar, Percival’ın sadık ve sorumluluk sahibi bir baba olarak yavrusuna adeta aşık olduğunu belirtti. Barınak çalışanlarına göre şimdilerde küçük balıklar yakalayıp, yavrusunu besleyen ve minik pelikanı yalnız bırakmayan Percival hiç olmadığı kadar mutlu görünüyor…

        7

        İLGİNÇ DENEY... MARKETTEN ALIP KULUÇKAYA YATIRDI

        İngiltere´de Charli Lello adlı bir kadın, marketten aldığı ördek yumurtalarını kuluçkaya yatırdı. Genç kadının yaptığı deney olumlu sonuç verdi ve yumurtaların 3´ünden ördek çıktı.

        8

        Civcilerinin adına Beep, Peep ve Meep koyan Lello, ABD medyasına yaptığı açıklamada, testi bir sosyal medya hesabında gördüğünü ve kendisinin de deneyi gerçekleştirme kararı aldığını ifade etti.

        9

        SOSYAL MEDYADAN ESİNLENDİ

        DHA'nın haberine göre Lello testin bıldırcın yumurtaları üzerinde gerçekleştiğini ancak gittiği markette ördek yumurtası bulduğunu ve işe yarayacağını düşündüğünü belirtti.

        10

        Testin başarılı olduğunu ve bunun 'harika bir duygu' olduğunu da belirten Lello, aynı şeyi yapmak isteyen herkesin araştırma yapmasını, ördeklere bakmak için doğru düzeneğe ve alana sahip olduklarına emin olması gerektiğini vurguladı.

        11

        Söz konusu yumurtaların satıldığı market, ABD medyasına yaptığı açıklamada bu durumun son derece nadir olduğunu belirtti.

        12

        İşte civcivin aşama aşama ördeğe dönüşme aşamaları...

        22
        23
        24

        RESTORANDA SİPARİŞ VERDİ, YEMEYİP BÜYÜTTÜ! İŞTE SONUÇ

        Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur yaşayan Erica Lim, evinde beslediği ördeği hakkında Star2 dergisine konuştu. Ördeği Daisy'nin su sevgisi, arkadaş canlısı oluşu, maceracı doğası ve büyük şehirdeki hayata nasıl adapte olduğu hakkında demeç veren Erika'nın hikayesinin en ilginç yanı ise ördeğinin nasıl dünyaya geldiği oldu. Erica Puchong kasabasındaki bir Vietnam restoranından Asya'nın tartışmalı atıştırması olan 'balut' sipariş etti.

        25

        Balut, ördek yumurtasından yapılan tartışmalı bir yemek. Çünkü yumurtalar ortalama 20 günlükken kaynatılıyor ve servis ediliyor. Yani ördekler yumurta içerisinde canlı canlı haşlanıyor. Civcivlerin olgunluğunu müşteriye gösterebilmek için bazı yumurtaların üst kapakları açıkta satılıyor. Erica sipariş verdiği balutun içerisindeki civcivin canlı olabileceğinden şüphelendi. Bu nedenle yumurtayı yemeyerek kuluçka makinesine yatırdı.

        26

        Aradan iki hafta geçince Erica, sevimli bir ördek annesi oldu. "Yumurtadan çıkış anını izlerken, hemen ona aşık oldum" cümlesiyle mutluluğunu anlatan 39 yaşındaki kadın "Babalar Günü'nde anne oldum" dedi.

        27

        Erica ilk başta ona Daisy adını verdi ancak daha sonra Bibit olarak çağırmaya başladı.

        28

        Ve Malezyalı kadının deneyi sıcacık bir dostluğa dönüştü. Erica, sık sık 'Bibit' olarak bahsettiği ördeğinin kanepede takılmayı, yürümeye çıkmayı ve bulduğu su kütlesine atlamayı seven bir evcil hayvan olduğunu söyledi.

        29

        Ayrıca ördeğinin her 25 saatte bir yumurtladığını, bu nedenle ailesi ve arkadaşları ile paylaştığı sınırsız bir yumurta kaynağına sahip olduğunu ekledi.

        30

        Ortalama 17 günlük yumurtadan hazırlanan ve ördeğin yarı canlı bir şekildeyken kaynatıldığı balut yemeği ise sosyal medyada tartışma konusu oldu.

        37
        38

        İNTERNETTEN SATIN ALDI! İŞTE SONUÇ!

        George Osgood isimli bir internet kullanıcısı, geçtiğimiz sene kaybettikleri tavukların yerlerine yeni kanatlı hayvanlar yetiştirmeye karar verdi.

        39

        Normalde yerel dükkanlardan yumurta satın alan Osgood ile ailesi bu sefer internetten yumurta baktı ve tavuk yerine emu kuşu büyütmeye karar verdiler.

        40

        Yüzde 50 doğurganlık şansı olduğundan 4 adet emu kuşu yumurtası satın aldılar ve hikaye buradan sonra başladı.

        41

        Emu kuşunun yumurtası, tavuk yumurtasından 14 kat daha büyüktü. Ancak ne yazık ki 4 yumurtadan sadece biri kabuğundan çıktı...

        42

        Kuşun hayatta kalması bile büyük şanstı onlara göre. Dişi olduğunu tahmin ettikleri kuş, birkaç hafta sonra toparlanmıştı. Onlar da adını Paul koydular...

        43

        Kuş, yumurtadan çıktıktan yaklaşık 6-7 hafta sonra böyle görünüyordu. Çiftçi aile, giderek büyüyen sevimli canlı ile birlikte seyahat bile etti.

        44

        George Osgood, kuşu Paul'un son fotoğrafını çektiğini düşünüyordu. Çünkü zavallı canlı kötü bir enfeksiyon kapmıştı. Aniden yürümeyi, yemeyi, içmeyi kesmişti.

        45

        Neyse ki gittikleri veteriner, Paul'u iyileştirmekle kalmadı, kullanılan ilaçlar dışında hiçbir ücret de talep etmedi.

        49
        50
        51

        MARKETTEN SATIN ALDI, YEMEYİP BÜYÜTTÜ! SONUCA KENDİSİ BİLE İNANAMADI

        YouTube'da A Chick Called Albert isimli bir kanalı olan Alwyn Wils isimli adam marketten satın aldığı yumurtaları yemedi. Yumurtaları kuluçka makinesine yerleştiren Alwyn Wils, bıldırcın yavrusu dünyaya getirdi.

        Alwyn Wils isimli adam marketten satın aldığı yumurtaları yemedi.

        52

        Wils, marketten aldığı yumurtadan yavru doğma olasılığının çok düşük olduğunu bilerek kuluçka makinesine yatırdı.

        53

        Kutudan çıkan 12 yumurtayı da makineye koyan çılgın adam içlerinden bir tanesinden bıldırcın yavrusu elde etti.

        54

        Yaklaşık 3 yıl önce gerçekleşen ancak internette son zamanlarda tekrar popüler olan olay sonucunda dünyaya gelen yavruya Albert ismini verdi.