ABD basını: Zelenskiy Tomahawk talep etti
Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşı sonlandırma çabalarında diplomasi yolu yeniden tıkanırken, ABD basını Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'nin ABD Başkanı Donald Trump'tan Tomahawk seyir füzesi talep ettiğini bildirdi.
ABONE OLUkrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile ABD Başkanı Donald Trump, geçtiğimiz günlerde bir araya gelmişti.
Zelenskiy ile görüştükten sonra Truth Social isimli sosyal medya platformu üzerinden açıklamada bulunan Donald Trump, Ukrayna'nın topraklarını Rusya'dan geri alabileceğini belirtmişti.
Trump, açıklamasında, Rus ekonomisinin ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in büyük sıkıntı içinde olduğunu söylerken, Rusya'nın gerçek bir askeri gücün 1 haftada bitirebileceği savaşta 3.5 yıldır mücadele ettiğini dile getirmişti.
ABD Başkanı "Bu şekilde kağıttan kaplan gibi görünüyorlar." ifadelerini kullanmıştı.
Donald Trump, silah desteğine devam edeceklerini işaret ederek, Ukrayna'nın kullanımı için NATO'ya silah satmaya devam edeceklerini de söylemişti.
Axios, Zelenskiy'nin Donald Trump ile görüşmesinde Tomahawk orta menzilli seyir füzelerini talep ettiğini bildirdi.
Volodimir Zelenskiy, Axios'a verdiği röportajda, Putin'i barış müzakerelerine zorlamak için Trump'tan yeni silah sistemleri talep edeceğini ifade etmişti.
Ukraynalı bir yetkili ve konuya dair bilgi sahibi bir kaynak tarafından teyit edilen habere göre, Zelenskiy'nin talep ettiği silah sistemi Tomahawk seyir füzeleri oldu.