ABD Başkanı Trump'ın Gazze planı açıklandı
ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray'da İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile bir araya geldi. Beyaz Saray, Donald Trump'ın Gazze'de savaşı sonlandırmak için önerdiği planı paylaştı. Trump, Netanyahu'nun planla ilgili teklifi kabul ettiğini ifade ederken, Hamas'ın olumlu yanıt vermesini umduklarını söyledi. Reuters'ın haberine göre, Katar Başbakanı ve Mısır istihbaratının başkanı Hamas'a Donald Trump'ın planını teslim etti.
ABONE OLABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray'da İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile bir araya geldi.
Beyaz Saray ise Donald Trump'ın Gazze için sunduğu barış planı paylaştı.
Reuters'ın haberine göre ilgili plan, Katar Başbakanı Muhammed bin Al-Thani ve Mısır istihbaratının başkanı tarafından Hamas'a teslim edildi.
Hamas yetkilileri, arabuluculara, teklifi iyi niyetle inceleyeceklerini ve yanıt vereceklerini bildirdi.
Donald Trump ve Binyamin Netanyahu söz konusu planla ilgili ortak basın toplantısı düzenledi.
ABD Başkanı Donald Trump'ın basın toplantısındaki açıklamalarından başlıklar şöyle:
Bin yıllardır devam eden şeyler ve çok çok yaklaştık artık. Çok teşekkür ediyorum. Çok güzel çalıştık. İkimiz de birçok ülkeyle çok iyi çalıştık. Bu durumun çözülmesi için çalıştık. Gazze'den bahsediyoruz. Gazze'nin ötesinde de meseleler var. Bir anlaşma var. Ortadoğu'da barış için çalıştık. Bugün barış için tarihi gün. Başbakan Netanyahu ve ben çok önemli toplantıyı sonuçlandırdık. Abraham sözleşmeleri, İran ve en önemlisi Gazze'deki savaşı nasıl sonlandıracağımızı konuştuk.