Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem DİKKAT! YKS sonuçları açıklandı mı ve erken açıklanır mı? ÖSYM ile 2022 YKS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Üniversite sınavı TYT AYT YDT YKS sonuç sorgulama ekranı
        1

        YKS sonuçları için adayların heyecanlı bekleyişi sürüyor. Temel Yeterlilik, Alan Yeterlilik ve Yabancı Dil Testi olmak üzere üç farklı oturumda gerçekleştirilen sınavın ardından gözler "2022 YKS sonuçları ne zaman açıklanacak, bugün açıklanır mı?" sorusuna çevrildi. Haziran ayında gerçekleştirilen üniversite sınavının ardından ÖSYM, YKS sınav sonuçlarının açıklanacağı tarihi duyurdu. İşte, TYT, AYT, YDT 2022 YKS sonuçlarının açıklanacağı tarih....

        2

        YKS SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

        2022 yılı üniversite sınavı 18 ve 19 Haziran günlerinde tüm yurtta eş zamanlı olarak düzenlendi. Milyonlarca öğrencinin beklediği YKS sonuçları henüz açıklanmadı. 2022 YKS sınav sonuçları için gözler ÖSYM'den gelecek açıklamaya çevrildi.

        3

        2022 YKS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

        ÖSYM’nin resmi internet sitesi üzerinden yayınlanan resmi açıklamaya göre, üniversite sınavı 2022 YKS sonuçları 20 Temmuz 2022 tarihinde açıklanacak.

        4

        YKS SINAV SONUÇLARI ERKEN AÇIKLANIR MI?

        YKS sonuçlarının erken açıklanması konusunda resmi bir bilgi açıklama bulunmuyor. Açıklama geldiği takdirde haberimiz üzerinden öğrenebilirsiniz.

        5

        ÜNİVERSİTE TABAN PUANLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

        ÖSYM’nin resmi internet sitesi üzerinden yayınlanan resmi açıklamaya göre, 2022 YKS sonuçları 20 Temmuz 2022 tarihinde açıklanacak. Üniversite taban puanlarının ise sonuçların açıklanmasının hemen ardından duyurulması bekleniyor.

        2022 ÜNİVERSİTE TABAN PUANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

        4 YILLIK ÜNİVERSİTE BÖLÜMLERİ VE TABAN PUANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

        2 YILLIK ÜNİVERSİTE BÖLÜMLERİ VE TABAN PUANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

        6

        YKS SONUÇLARI SORGULAMASI NASIL YAPILIR?

        Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecektir. Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden veya mobil uygulamasından öğrenebileceklerdir. İnternet sayfasındaki duyurular adaylara tebliğ hükmündedir.

        YKS SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

        Haberi Hazırlayan: Mehmet Kerem Hançer

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ