Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Yukatel Adana Demirspor Adana Demirspor - Galatasaray maçının yazar yorumları - Galatasaray Haberleri
        1

        ŞANSAL BÜYÜKA: Daha ilk yarı bitmedi. Galatasaray liderin tam 21 puan gerisinde... Tarihinde var mı; Hiç sanmam. Allah aşkına artık bırakın şu hakemi, bırakın camiayı ve milleti kandırmayı... Kendi eksiklerinizi, yanlışlarınızı görün. Şu Yunus Akgün bile, nasıl yanlış işler yaptığınızı bir maçta yüzünüze vurmadı mı? Daha ne konuşuyorsunuz.

        2

        ERMAN TOROĞLU: Galatasaray maçına baktım arada. Hali yürekler acısı. Teknik kadrosu en başta Fatih Terim, zaten hakemler diye diye takımı da bitirdiler. Futbolcular dedi ki, "Nasıl olsa Fatih hoca dahil bizi kusurlu bulmuyor, biz iyiyiz hakemler kötü." İşte dün gece Adana Demir "Al sana hakemler" dedi. G.Saray başkanı ve yönetimi teknik heyet konusunda herhalde bazı uygulamalara geçecektir.

        3

        AHMET ÇAKAR: Gelelim Galatasaray'a; zaten havlu atmışlardı, dün gece de Adana'da hem ligi bıraktılar hem ikinciliği bıraktılar hatta üçüncülük ve dördüncülük de bırakıldı. Galatasaray'ı hayata ve lige bağlayan bu sene için yegane unsur, Avrupa. Yoksa çoktan Galatasaray'da sular kaynamıştı. Ama bundan sonra da kaynamayacağının pek tabii ki garantisi yok.

        4

        UĞUR MELEKE: Yunus Akgün şu anda 21 yaşında. Daha 18’inde Galatasaray’da kendini gösteriyor, Şampiyonlar Ligi’nde Porto, Avrupa Ligi’nde Benfica maçlarında dakika alıyor. Terim ona daha çok Türkiye Kupası’nda şans veriyor, o sezon kupada tam 6 gol katkısı yapıyor. Ancak Yunus nedense 2018-19’da bulduğu şansları bir sonraki sezon bulamıyor.

        5

        Ağırlıklı olarak U19 takımında geçiriyor sezonu. Haliyle o kategorinin tozunu atıyor, U19 Şampiyonlar Ligi’nde de Real Madrid deplasmanında 1 gol-1 asist yapıyor o yıl. Geçtiğimiz sezon Adana’ya kiralanıyor, 7 gol-3 asistle oynuyor, takımının terfisinde büyük rol oynuyor. Ancak bu performansların hiçbiri onun Galatasaray’a dönüşüne yetmiyor. Bu yaz bir kez daha kiralanıyor Adana’ya. Sonrasını biliyorsunuz, Süper Lig’in tozunu atmakla meşgul şu sıralar. Dünkü maç aslında tamamen Yunus’un hikayesiydi.

        6

        Ama Yunus dışında sahada neler oldu, oraya göz atalım biraz: Ligde işleri uzun zamandır iyi gitmeyen Galatasaray’a bir değişim gerekiyordu. Terim o değişimi beklerde yaptı, Oğulcan-Ömer 11’de başladılar dün. Oğulcan etkiliydi, gelecek için umut verdi.

        7

        Ancak Ömer’in ne hücumda ne savunmadaki katkısı yeterliydi: Hem Oğulcan gibi etkili bindirmeler yapmadı hem de Yunus’un yıldızlaşmasına yardım etti Ömer. Yunus topla buluştuğunda genelde karşısında Ömer’i değil marcao’yu gördük. Ömer’i gördüğümüzde de Yunus’a refakat etti sadece.

        8

        ATTİLA GÖKÇE: Galatasaray’ın haklı olduğu bir garip uygulama var: Hakem atamaları.. Rizespor deplasmanında Diagne’nin faullerle süslediği (!) ve Morutan’ın golüyle sonuçlanan slalomunda oyunu devam ettiren Ali Palabıyık ile VAR hakemi Abdülkadir Bitigen 10 haftadır maç alamıyor.

        9

        Sivasspor-Galatasaray maçında Goutas-Diagne mücadelesinde hakem Ümit Öztürk’ü penaltı için uyarmayan VAR hakemi Arda Kardeşler ise dün akşamki Adana Demirspor-Galatasaray maçına atanıyor. Bakın bu çok yanlış.. Galatasaray’ın lehine hata yapanlara ağır ceza, aleyhine hata yapanlara da ödül gibi maçlar veriliyor. Ayıp oluyor.

        10

        RIDVAN DİLMEN: Galatasaray'ın yediği ilk gol evlere şenlik. Kontraatak tehlikesi için merkezdeki Taylan'ı çıkarmalıydı. Gol, ilk yarıda geliyorum diyordu. Taylan, Galatasaray'ın yediği 2 golde faul yapsa golü yemeyecekler. Galatasaray'da benim anlamadığım bir şey var.

        11

        Oğulcan'dan sağ bek olmaz. Oğulcan'dan sağ bek yaratamazsın. Merkezi bozmamaya çalışıyorsun, 6 pozisyon veriyorsun. Galatasaray sürekli seyahate gidiyor, geliyor. 8 deplasman, 1 galibiyet. Galatasaray'da 2 maçtır Cicaldau'yu gören oldu mu? Neden oynatıyorsun? Bu çocuk kovid'den çıktı. Gidemiyor, sahada yok, çıkar.

        12

        Bu maçın skoru 6-2'ydi. 6-2, 6-3 kazanabilirdi Adana Demirspor. Görünen köy kılavuz istemez. Hakem hataları var ama hakem hataları 21 puan geri götürmez. 3 yıllık proje de olsa Galatasaray takımı 21 puan geriye düşmez.

        13
        14

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ