Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Afrin şehidi Yunus Emre Doğan son yolculuğuna uğurlanıyor

        Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, Afrin'de terör örgütlerine yönelik yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olan Piyade Uzman Çavuş Yunus Emre Doğan Kilis'in Polateli ilçesine bağlı Yılanca Köyü'nde kılınan cenaze namazı ile son yolculuğuna uğurlandı.

        Habertürk TV muhabiri Murat Karataş'ın verdiği bilgilere göre; Şehit Uzman Çavuş Emre Doğan, TSK'nın terör örgütü DEAŞ'a karşı başarıyla yürüttüğü Fırat Kalkanı Harekatı'nda gönüllü olarak yer aldı.

        Şehit Doğan, Fırat Kalkanı Harekatı'nda El- Bab'da yaşanan çatışmalarda ayağından yaralanarak gazi oldu. Tedavisi gerçekleştirilen Şehit Uzman Çavuş, bir süre köyünde dinlendikten sonra, iyileşir iyileşmez hemen Tunceli'deki Piyade Komando Birliği'ne döndü.

        Şehit Uzman Çavuş Doğan, TSK'nın 20 Ocak 2018'de başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'na da gönüllü olarak katıldı.

        7 Şubat'ta terör örgütü PYG/PKK'nın havanlı saldırısında şehit düşen Doğan, 25 yaşında ve 4 kardeşi var.

        KÖYÜNE 35 KM UZAKLIKTA ŞEHİT OLDU

        Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yaptığı açıklamaya göre; Piyade Uzman Çavuş Yunus Emre Doğan, Afrin kırsalındaki Bülbül bölgesinde düzenlenen hain saldırıda şehit oldu. Kilis'in Polateli ilçesine bağlı Yılanca Köyü'nde defnedilecek olan Doğan'ın şehit olduğu bölge ile köyünün arası yalnızca 35 KM...

        YAKINLARI TABUTA KAPANIP GÖZYAŞI DÖKTÜ

        Şehit uzman çavuşun Türk bayrağına sarılı naaşının köy meydanına getirilmesinin ardından yakınları ve törene katılanlar gözyaşı döktü. Babası, annesi, kardeşleri ve akrabaları da Türk bayrağına sarılı tabuta kapanarak uzun süre gözyaşı döktü. Acılı aile fertlerini Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, askerler ve törene katılan protokol üyeleri teselli etti.

        "TERÖRİSTLERİ SEVİNDİRMEYECEĞİZ"

        Törende bazı akrabaları ise, tabuta kapanarak gözyaşı döken şehit uzman çavuşun yakınlarına `Gözyaşı döküp teröristleri sevindirmeyin. Biz bir ölür, bir doğarız. Teröristleri asla sevindirmeyeceğiz. Vatan sağolsun´ diye seslendi. Sağlık Bakanı Ahmet Demircan ve Kilis Valisi Mehmet Tekinarslan´ın ayakta durmakta güçlük çektiği için koluna girerek destek olduğu baba Hanifi Doğan, daha sonra getirilen bir sandalyeye oturtularak cenaze namazını bekledi.

        Öğle namazının kılınmasının ardından köy meydanında şehit uzman çavuşun cenaze namazı kılındı. Kilis İl Müftüsü Mahmet Karatepe, tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından Şehit Yunus Emre Doğan´ın Türk bayrağına tabutusarılı tabutu,askerler tarafından bir süre omuzlarda taşındıktan sonra cenaze aracına konuldu ve ardından köy mezarlığına götürüldü. Cenaze buradadefnedildi.

        KİLİS DEVLET HASTANESİ ÖNÜNDE TÖREN DÜZENLENDİ

        Zeytin Dalı Harekatı kapsamında terör örgütü unsurlarına karşı gerçekleştirilen operasyonda şehit olan Piyade Uzman Çavuş Yunus Emre Doğan, Kilis Devlet Hastanesinde düzenlenen törenle Polateli ilçesindeki baba ocağına uğurlandı.

        Hastane personeli ile törene katılanlar gözyaşlarına hakim olamadı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ