Akaryakıt bayilerinin denetiminde yeni dönem
Akaryakıt bayileri ve dağıtıcı lisans sahipleri 1 Ocak'tan itibaren sadece Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından yetkilendirilen otomasyon firmalarıyla çalışabilecek. Yeni yılın ilk günüyle birlikte akaryakıt sektöründe yeni bir dönemin başlayacağının altını çizen EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, düzenlemenin hem bayi faaliyetlerinin aksamaması hem de denetimlerin daha etkin yapılabilmesi açısından büyük önem taşıdığını ifade etti
ABONE OLEPDK yetkililerinden edinilen bilgiye göre, bayi denetim sisteminin kurulması ve uygulanması için tüzel kişilerin yetkilendirilmesinde aranacak idari, mali ve teknik koşullar ile otomasyon şirketleri ve dağıtıcı lisansı sahiplerinin hak ve yükümlülükleri kurul kararıyla belirlendi.
Bu kararla otomasyon firmalarının yeterli sayıda personelle en kaliteli şekilde hizmet vermesi amaçlanırken, yetki belgesi bulunmayan ve ehil olmayan otomasyon firmalarının piyasayı olumsuz etkileyecek faaliyetlerde bulunmaları engellenecek.
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ