Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Girişimcilik Akıllı kilit Onlock StartersHub ve Viveka'dan yatırım aldı - Girişimcilik Haberleri

        Yerli IoT (nesnelerin interneti) girişimi Onlock, StartersHub ve Viveka'dan yatırım aldı. Mobil cihazlardan kontrol edilebilen akıllı bir kilit sistemi geliştiren girişimin, alınan yatırımı ev ve ofisler için de IoT ürünleri geliştirmede kullanacağı belirtildi.

        Ankara merkezli Onlock,Dinçer Sözütok, Gökhan Tekir, İsmail Baysal ve Çağrı Mehmet Çalış tarafından kuruldu.StartersHub XO 2017 programını mezunu olan girişim, daha önce TÜBİTAK'tan 150 bin TL hibe ve StartersHub'dan da 20 bin dolar ön tohum yatırımı almıştı. Son alınan yatırım ile birlikte girişimin değerlemesi 1.15 milyon dolara yükseldi.

        SERİ ÜRETİME GEÇECEK

        REKLAM

        Aldıkları bu devam yatırımıyla birlikte seri üretime geçiş için yeşil ışık yaktıklarını belirten Onlock kurucu ortaklarından Dinçer Sözütok, "Akıllı kilit teknolojisi, her türlü kapıya entegre edilebilen tak-çalıştır modeliyle küresel pazarda da önemli bir potansiyele sahip. Aldığımız yatırımları seri üretime geçmek, ev ve ofisler için geliştirdiğimiz IoT ürün gamını genişletmek için kullanacağız" diye konuştu.

        Onlock'un tasarladığı akıllı kilit sistemi, mevcut kapı göbeklerini değiştirmeden kapılara entegre olurken cep telefonu ve akıllı saatler üzerinden kapı kilitlerinin açılması sağlanıyor. Geliştirilen ürün ile anahtar kayıplarından doğan zaman ve maddi zararları en aza indirmek amaçlanıyor. Girişimin geliştirdiği kilit sistemi, çift katmanlı uçtan uca şifreleme ile korunuyor.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ