Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Aliyev'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a taziye mesajı - Bartın Maden Kazası Haberleri

        Bartın'ın Amasra ilçesindeki maden ocağında meydana gelen patlamada 41 kişinin hayatını kaybetmesine ilişkin çok sayıda dünya lideri Türkiye'ye taziye mesajı gönderdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında liderlere teşekkür etti.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan paylaşımında "Taziye dilekleri ve geçmiş olsun mesajlarıyla Bartın’da yaşadığımız acıyı paylaşan tüm dost devletlere ve halklarına gösterdikleri samimi dayanışma için Türk Milleti adına şükranlarımı ifade ediyorum." ifadelerini kullandı.

        Aliyev mesajında, Bartın'daki maden ocağında meydana gelen patlamada çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği ve yaralandığı haberinin kendisini derinden sarstığını belirtti.

        Türkiye'nin acısını paylaştıklarını ifade eden Aliyev, Erdoğan'a, hayatını kaybedenlerin aile ve yakınlarına, kardeş Türk halkına, kendi ve Azerbaycan halkı adına taziye dileklerini iletti.

        Aliyev, yaralılar için de şifa temennisinde bulundu.

        PAKİSTAN'DAN DA TAZİYE MESAJI

        Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif de, Bartın'ın Amasra ilçesindeki maden ocağında meydana gelen patlamada hayatını kaybedenler için taziye mesajı yayımladı.

        Şerif, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, maden ocağında meydana gelen patlamada yaşamını yitirenler için derin üzüntüsünü vurgulayarak, "Düşüncelerimiz ve dualarımız yaslı aileler ve Türk halkı ile birlikte. Mahsur kalanların bir an önce kurtarılmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

        REKLAM

        MİÇOTAKİS: YUNANİSTAN YARDIM GÖNDERMEYE HAZIR

        Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis mesajında "Türkiye'nin Bartın ilçesinde meydana gelen korkunç maden patlaması ve can kaybını duyunca üzüldük. Yunanistan, hayatta kalanların aranmasına yardım etmek için derhal yardım göndermeye hazır" dedi.

        PUTİN: EN DERİN TAZİYELERİMİZİ SUNUYORUZ

        Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Bartın'daki maden ocağında meydana gelen patlamada hayatını kaybedenler için taziye mesajı gönderdi.

        Kremlin Sarayı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre Putin, Erdoğan'a Bartın'daki maden ocağında meydana gelen patlamayla ilgili telgraf gönderdi.

        Putin'in Erdoğan'a mesajında, "Bartın'daki maden ocağında meydana gelen kazanın trajik sonuçlarıyla ilgili olarak en derin taziyelerimizi kabul edin. Ölen madencilerin aileleri ve yakınlarına üzüntü ve desteğimi, yaralılar için de acil şifalar dileğimi iletmenizi rica ederim." ifadelerine yer verildi.

        ZELENSKİY: HAYATINI KAYBEDENLERİN YAKINLARINA TAZİYELERİMİ SUNUYORUM

        Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Türkçe mesaj yayınlayarak "Bartın´ın Amasra ilçesinde maden patlamasının meydana geldiği haberini derin üzüntüyle öğrendim. Hayatını kaybedenlerin akrabalarına ve yakınlarına taziyelerimi sunuyorum, yaralananlara acil şifalar diliyorum" dedi.

        REKLAM

        GÜRCİSTAN: TÜRK HALKINA TAZİYELERİMİ SUNUYORUM

        Gürcistan Başbakanı Irakli Garibaşvili, "Türkiye'nin Bartın ilinde meydana gelen trajik kömür madeni kazası haberi derinden üzdü. Bu zor zamanda, düşüncelerimiz sevdiklerini kaybeden ailelerle, yaralılarla ve kurtarma ekipleriyle birlikte. Türk halkına ve hükümetine en içten taziye ve taziyelerimi sunarım" dedi.

        DSÖ DİREKTÖRÜ DE TAZİYE MESAJI YOLLADI

        Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Bölge Direktörü Hans Kluge, mesajında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve kurtarma çalışmalarındaki ekiplerden bahsederek "Yakınlarını kaybeden ailelere başsağlığı, mahsur kalanların bir an önce kurtarılması için dua ediyoruz" dedi.

        UMMAN: DOST TÜRKİYE'YE BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUZ

        Umman Sultanlığı Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Umman Sultanlığı'nın Bartın'daki maden patlamasından dolayı Türkiye Cumhuriyeti'ne taziyelerini ileterek, dost Türkiye hükümeti ile halkına ve kazada hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar dilediği kaydedildi.

        ÜRDÜN: TÜRK HALKINA EN İÇTEN BAŞSAĞLIĞI DİLEKLERİMİZİ SUNUYORUZ

        Ürdün Dışişleri Bakanlığı'ndan da benzeri bir taziye mesajı yayınlandı. Mesajda, Bartın vilayetinde vuku bulan maden patlamasından üzüntü duyulduğu, olayda hayatını kaybedenlerin yakınları, kardeş Türkiye Cumhuriyeti ve Türk halkına en içten başsağlığı dileklerinin iletildiği ifade edildi.

        KAZAKİSTAN: ACI KAYBINIZI PAYLAŞIYORUM

        Kazakistan Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Tokayev’in, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’a taziye mesajı gönderdiği kaydedildi.

        Türkiye’nin Bartın ilindeki maden ocağında meydana gelen patlamada hayatını kaybedenler ile yaralıların olduğu haberini derin üzüntüyle öğrenildiği dile getirilen açıklamada, Tokayev’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’a gönderdiği mesajında şu ifadelere yer verildi:

        “Kazakistan halkı ve şahsım adına size ve yakınlarını kaybeden ailelere taziyelerimi iletiyor ve bu acı kaybınızı paylaşıyorum. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyorum.”

        ABD'DEN TAZİYE MESAJI

        ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Bartın'daki maden ocağında meydana gelen patlamada hayatını kaybedenler için başsağlığı mesajı gönderdi.

        Blinken, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Bartın'da maden ocağındaki patlamada yaşanan can kayıplarından dolayı üzgünüz. Hayatını kaybedenlerin ailelerine ve yakınlarına en derin taziyelerimizi sunuyoruz. Yaralıların tamamen iyileşmesini ümit ediyoruz." ifadelerini kullandı.

        FİNLANDİYA, İNGİLTERE VE AB'DEN TAZİYE MEKTUPLARI

        Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinisto, Bartın´daki maden faciası sebebiyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´a başsağlığı mesajını içeren taziye mektubu gönderdi.

        Avrupa Birliği Konsey Başkanı Charles Michel taziye mesajı paylaşarak "Türkiye'deki Bartın kömür madeninde yaşanan trajik can kaybının üzüntüsünü yaşıyoruz. Sevdiklerini kaybeden ailelere ve bu acı anında bir araya gelen tüm topluma taziyelerimi sunuyorum. Hayatta kalanlara ve kurtarma görevlilerine en iyi dileklerimle" ifadelerini kullandı.

        İngiltere Dışişleri Bakanı James Cleverly "Türkiye´nin Bartın şehrindeki madende meydana gelen patlama korkunç bir can kaybına ve çok sayıda yaralanmaya neden oldu. Benim ve Birleşik Krallıktakilerin düşünceleri, bu korkunç trajediden etkilenen herkesle birlikte. Türkiye, dünya sahnesinde güçlü bir ortak ve müttefik olmaya devam ediyor" mesajını paylaştı.

        Avrupa Birliği Dışişleri Yüksek Temsilcisi ve AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Josep Borrell mesajında "Düzinelerce insanın yaşamını kaybettiği ve birçoklarının mahsur kaldığı Bartın´dan gelen haberler korkunç. AB, Türkiye halkına ve kurbanların ailelerine en içten taziyelerini ve dayanışmalarını iletir" dedi.

        * Haberin görseli Anadolu Ajansı ve Associated Press ve İHA'dan servis edilmiştir.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Haberi Hazırlayan: İrem Kuşoğlu
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ