Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Ankara'daki köpek katliamının görüntüleri ortaya çıktı

        Dün akşam saatlerinde Ankara'nın Yenimahalle ilçesi Batıkent semtiTurgut Özel Mahallesi'nde meydana geldi. Hayvanseverlerin parklarda ve boş arazide yaptırdıkları kulübelerde beslediği sokak köpekleri, çevre sakinleri tarafından can çekişirken bulundu.

        REKLAM

        İhbar üzerineAnkara Büyükşehir Belediyesi ve Yenimahalle Belediyesi zabıta ekipleri bölgeye geldi.Yapılan ilk tespitte, zehirlendiği belirlenen köpeklerden 13'ünün öldüğü saptandı.

        Diğer köpekler ise ekipler tarafından veteriner kliniğine götürüldü. Tedaviyealınan köpeklerden 3'ü daha kurtarılamadı. Şu ana kadar 16 köpek ölürken, 7 köpeğin ise klinikte tedavisi sürüyor.

        3 KİŞİ YAKALANDI

        Ankara polisi, olayla ilgili plakasının sahte olduğu belirlenen beyaz renkli otomobildeki Levent Ö., Musa D. ve Aydın G.'yi yakalandı.

        Sebze halinde balıkçılık yapan ve aynı mahallede oturan Levent Ö.'nün köpeklerden rahatsızlık duyduğu, bu nedenle de oto yıkamacılığı yapanMusa D. ve Aydın G.'ye köpekleri zehirlemeleri için para verdiği öğrenildi.

        Gözaltına alınan şüpheliler, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra polis merkezine götürüldü. Soruşturma sürüyor.

        KATLİAMIN GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

        Köpekleri zehirledikleri öne sürülen Levent Ö., Musa D. ve Aydın G.'nin güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Şüphelilerin güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerinde, köpekler için getirdikleri zehirli tavuğu ellerindeki poşette taşıdıkları görüldü.

        ANKARA BAROSU'NDAN SUÇ DUYURUSU

        Ankara Barosu da olayla ilgiliAnkara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

        Ankara Barosu avukatları tarafından savcılığa verilen suç duyurusu dilekçesinde,şu ifadelere yer verildi:

        "Basına ve sosyal medyaya yansıyan görgü şahitlerinin ifadelerinden beyaz bir araç içerisinden inen kişilerin tavukları sokağa bırakmaları neticesinde köpeklerin ağzından köpük gelerek öldükleri anlaşılmıştır. Tamamen planlı olarak mahallede yaşayan zararsız, o çevrenin parçası köpekleri zehirli yiyecekle öldürmeyi kafasına koyan şüpheliler rahatça eylemlerini gerçekleştirerek ortadan kaybolmuşlardır. 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nun 4’üncü maddesinde bütün hayvanların yaşama hakkına sahip olduğu açıkça düzenlemiş ve bütün hayvanların eşit doğduğu da ortaya konulmuştur.İnsanların yaşama hakkı olduğu kadar katledilen bu canlıların da yaşama hakkı mevcut olup, devletin tüm canlıların yaşama hakkını koruması gerekmektedir. Hayvanları Koruma Kanunu'nun 4’üncü maddesinde yer alan bütün hayvanların eşit doğduğu düzenlemesi karşısında iş bu katliamı yapan şüphelilerin TCK’nın 151/2’nci maddesinde düzenlenen mala zarar verme suçuna mahal veren eylemlerinden dolayı şüpheliler hakkında soruşturma yapılarak kamu davası açılmasına karar verilmesi gerekmektedir."

        Dilekçede ayrıca,zehirlenen hayvanların yaklaşık 45 dakika boyunca kıvranarak, acı çekerek ve ağlayarak öldüklerine de dikkat çekilerek, sorumluların bulunarak cezalandırılması istendi.

        REKLAM

        MANSUR YAVAŞ:ASLA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ

        Ankara'daki köpek katliamına ilişkin soruşturma sürerken,Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'tan yeni bir açıklama geldi.

        Sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Yavaş; açıklamasında, "Önce bir insan sonra da bir Müslüman olarak sokak canlıları üzerinden merhamet duygularımızın törpülenmesine asla müsaade etmeyeceğiz. Yalnızlığımıza sevgileriyle ortak olan dostlarımıza zulmeden her kim olursa olsun hukuk önünde hesap vermesi için tüm gücümüzle irade koyacağız." ifadelerini kullandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ