Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

        1- Aynı hastaneden 200 gönüllü doktor depremzedeler için seferber oldu

        - Deprem bölgesine giden doktorların ekip lideri Bilkent Şehir Hastanesi Koordinatör Başhekim Yardımcısı Şahin:

        - "Bütün yakınları vefat eden bir depremzedeyi unutamıyorum, hastaneye gönüllü çalışmak için gelmişti. 'Sağlık çalışanlarına çorba yaparım, eşya taşırım, ne gerekiyorsa yaparım.' diyerek çalıştı hep. Bu bizleri çok duygulandırdı"

        - "Hastanedeki ekiplerle bir aile gibi aralıksız 8 gün çalıştık. Hastaneleri ne olursa olsun terk etmemişlerdi. Sağlık çalışanlarının ne kadar vefakar, cefakar ve hizmet ehli olduğunu bir kez daha gösterdiler"

        (Burcu Çalık/Ankara) (Fotoğraflı-Görüntülü)

        2- Bayraktar Akıncı TİHA, yurt dışındaki bir savunma fuarında ilk kez sergilendi

        - Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine giren, 5 ülke ile ihracat sözleşmesi imzalanan Bayraktar Akıncı TİHA, Birleşik Arap Emirlikleri'nde düzenlenen dünyanın önde gelen savunma sanayisi etkinliğinde tanıtıldı

        - Birleşik Arap Emirlikleri, Türk savunma sanayisi ürünleri Bayraktar Akıncı TİHA, Bayraktar TB2, Atak helikopteri, akıllı mühimmat ve roketler, deniz platformları ile zırhlı kara araçlarıyla ilgileniyor

        (Göksel Yıldırım/Abu Dabi) (Fotoğraflı)

        3- Rusya-Ukrayna Savaşı'nın ilk yılında Türkiye'nin Orta Koridor'daki konumu güçlendi

        - Azerbaycan Uluslararası İlişkiler Analiz Merkezi Ekonomi Uzmanı Orhan Bagirov: "Orta Koridor'u başlatan ve bu projenin kritik katılımcılarından biri olan Türkiye, Avrasya'daki transit ülke konumunu önemli ölçüde güçlendirdi. Son gelişmeler, kendisine gelecekte Avrupa ile Asya arasındaki ana geçiş ülkesi olarak Rusya'nın yerini alma şansı vermektedir"

        - Ankara Kriz ve Siyaset Araştırmaları Merkezi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Seyfettin Erol: "Türkiye'nin kazan-kazan temelli politikalarının da etkisiyle Orta Koridor'un işlevi artıyor. Tahıl Koridoru ise hem Avrupa'nın hem de dünyanın en önemli başlıklarından biri oldu"

        (Zeynep Duyar/Ankara)

        4- Ukraynalılar, savaşın yıl dönümünde ülkelerine kavuşmak için gün sayıyor

        - Annesiyle Herson'dan gelen 11 yaşındaki Semenıuk Yelızaveta: "Bütün Ukraynalılara seslenmek istiyorum. Merak etmesinler, mutlaka savaş yakında bitecek ve hepimiz eve döneceğiz"

        - Türkiye'ye 16 yaşındaki kızıyla gelen Filipova Anastasiya: "Döndüğümüzde de o eski hayatı bulamayacağız maalesef. Çünkü bizim eski hayatımızı yok etmişler"

        (İrem Demir/İstanbul) (Fotoğraflı-Görüntülü)

        5- Depremin 4. gününde kurtarılan iki kardeş enkaz altındaki 87 saati anlattı

        - Adıyaman'da enkazdan çıkarılan 14 yaşındaki Abdülkadir Zencirkıran: "4 gün aslında bize sanki 1-2 gün gibi geldi. Kardeşime teselli verdim, oyunlar oynadık"

        - 9 yaşındaki Elif Sare Zencirkıran: "Seksenler dizisindeki Sami karakteri aklıma geldi. Yatarken 'Sami abi bana 5 bardak limonata.' demişim. Ağabeyim de 'Bana da 3 bardak limonata.' demiş. Sonra ben 'Ağabey ben daha çok susamışım.' demişim"

        (Ahmet Bayram-Cüneyt Çelik/Adıyaman) (Fotoğraflı-Görüntülü)

        6- Depremzede Aras, babasının çocukluk arkadaşı sayesinde sağlığına kavuşacak

        - Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Gaziantep'te çadırda yaşamak zorunda kalan 2,5 yaşındaki Mahmut Aras Ataş, yardım gönüllülerinin girişimiyle getirildiği İstanbul'daki özel bir hastanede babasının arkadaşından nakledilecek karaciğer için gün sayıyor

        - Memorial Bahçelievler Hastanesi Organ Nakli Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kamil Yalçın Polat: "Hastayı hemen aldık. Hazırlıklarını yapacağız. Vericisini de hazırlayabilirsek en kısa sürede karaciğer nakli ameliyatını gerçekleştireceğiz"

        - Mahmut Aras'ın babasının çocukluk arkadaşı Mustafa Köse: "Bir hayat kurtarmak amacıyla donör olmak istedik. Bütün tetkikler tamamlandı, kısmet olursa inşallah Mahmut Aras sağlığına kavuşacak"

        (Fatih Ulaş/İstanbul) (Fotoğraflı-Görüntülü)

        7- Deprem bölgesinde "Afitap" adlı köpeği çevik kuvvet sahiplendi

        - Malatya'da köpeğe sahip çıkan polislerden Erman Öztürk: "Afitap, güneş ve aydınlık anlamına geliyor. Bu zor günlerde bize aydınlık olsun diye köpeğimizin adını Afitap koyduk"

        - "Afitap'ı buradan götürüp evimde besleyeceğim"

        (Hayati Akçay-Gültekin Yetgin/Malatya) (Fotoğraflı-Görüntülü)

        8- Deprem bölgesindeki evcil hayvanlar mikroçip sayesinde sahiplerine kavuşuyor

        - Sahibi vefat ettiği belirlenen evcil hayvanlar için önce kimliklerindeki ikinci kişiye ulaşılmaya çalışılıyor, bu mümkün olmazsa sahip değişikliği işlemleri yapılıyor

        - Türk Veteriner Hekimleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Murat Arslan: "Evcil hayvanlara takılan mikroçip sayesinde deprem bölgesinde 300'den fazla ev hayvanı sahibine teslim edildi"

        (Mustafa Çalkaya/Ankara)

        ***

        Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler