Gölbaşı Nostaljik Tramvay Hattı projesinde çalışmalar başladı
Ankara'nın Gölbaşı Belediyesince hayata geçirilecek Nostaljik Tramvay Hattı Projesi'nde çalışmalar başladı.
ANKARA (AA) - Ankara'nın Gölbaşı Belediyesince hayata geçirilecek Nostaljik Tramvay Hattı Projesi'nde çalışmalar başladı.
Nostaljik Tramvay Hattı, Ankara Üniversitesi kampüsü önünden başlayarak Cumhuriyet, Cemal Gürsel, Hükümet ve Şehit Gaffar caddelerinden geçerek Gölbaşı Belediyesi önünde yapılacak durakla son bulacak.
Toplam 8 istasyondan oluşacak Nostaljik Tramvay Hattı Projesi'nde ana hat yaklaşık 2800 metre, depo bağlantı hattı da yaklaşık 300 metre olarak belirlendi. Nostaljik Tramvay Hattı toplam uzunluğu 3,1 kilometre olacak.
Konuyla ilgili Gölbaşı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü yetkililerince yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Nostaljik Tramvay Hattı çalışmaları başladı. Hat, Üniversiteler Caddesi'nde başlayıp Sahil Caddesi'ne kadar gidiyor. Amacımız üniversite öğrencilerini merkeze ve Mogan Gölü'ne kadar taşımaktır. Bunun için 3,1 kilometrelik bir hat yapılıyor. Çalışmaları nisan ayı sonunda tamamlamayı hedefliyoruz."
Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.