Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), "İzmir 1-2 Caddeleri Kentsel Tasarım" projesi için çalışmalara başladı.

        Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Kızılay Mahallesine bağlı "İzmir 1-2 Caddeleri Kentsel Tasarım" projesi kapsamında, 22 bin metrekare sert zemin kaplaması, 24 bin metrekare yeşil alan, 735 katener aydınlatma ve 110 adet aydınlatma direği, 28'i sabit 5'i hareketli 33 kamera, 150 metrekare büyüklüğünde 4 havuz, kuru havuz, eski su perisi havuzunun revizyonu, 324 metre oturma grubu, 20 metre uzunluğunda masa, bisiklet park elemanları, 14 büfe, dünya küresi heykeli ve sokak sanatçıları için 2 sahne ve amfi tipi oturma alanlar oluşturulacak.

        Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya hesabından projeye ilişkin yaptığı paylaşımda, "İzmir Caddesi'nde kentsel tasarım projemizle yepyeni bir kimlik kazandırıyoruz. Çok yakında…" ifadelerini kullandı.

        Açıklamada, değerlendirmesine yer verilen Fen İşleri Daire Başkanlığı Kaldırım Bakım Onarım Şube Müdürü Mehmet Karabayır, kentsel tasarım işi kapsamında çalışmalarını en kısa sürede tamamlayarak caddeleri vatandaşların hizmetine açacaklarını belirtti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler