Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünyadan Anne Hathaway: O gece mutlu taklidi yapmıştım - Magazin haberleri
        1

        Amerikalı oyuncu Anne Hathaway, 2013 yılında katıldığı Oscar Ödül Töreni'nde giydiği kıyafet hakkında konuştu.

        'Les Miserables' filminde canlandırdığı rolüyle ödül alan Hathaway, "Kendimi mutlu hissetmemiştim" ifadelerini kullandı.

        2

        "O GECE MUTLU TAKLİDİ YAPMIŞTIM"

        Oyunculuğa annesi tarafından heveslendirilen 38 yaşındaki Anne Hathaway, "Orada aşırı pahalı bir kostümle beklemek bana yanlış gelmişti zaten bu nedenle de büyük eleştirildim ama bu bana iyi geldi. O gece mutlu taklidi yapmıştım" itirafıyla şaşırttı.

        3

        ELEŞTİRİLDİ

        İki çocuk annesi olan ünlü oyuncunun başrolünde yer aldığı yeni fantastik komedi filmi 'The Witches', ekim ayında gösterime girmişti.

        Ancak Hathaway'in canlandırdığı 'Büyük Yüce Cadı' karakterinin el parmaklarında eksiklikler olması, sosyal medyada anatomik farklılıklara sahip kişiler tarafından eleştirilmişti.

        4

        SORUMSUZLUKLA SUÇLANDI

        2016 Paralimpik Oyunları'nda bronz madalya kazanan İngiliz yüzücü Amy Marren ve sağ ön koluyla eli olmayan İngiliz oyuncu Melissa Johns, filmin yapımcılarını sorumsuzlukla suçlamıştı.

        Uluslararası Paralimpik Komitesi de sosyal medyada "#NotAWitch" (bir cadı değil) etiletini kullanarak, filmi boykot etme çağrısında bulunmuştu.

        5

        Anatomik farklılıklarla ilgili farkındalık yaratmaya çalışan bir kuruluş da harekete geçmişti.

        Kuruluş, bu durumun cadılıkla ve kötülükle bağdaştırılmasının çok yanlış olduğunu belirterek, sosyal medyada kampanya başlatmıştı.

        6

        Anatomik farklılığı olan yüzlerce kişi de filmin uyarlandığı 'Cadılar' kitabında ana karakterin ellerinde farklılık olmadığını ancak filmde böyle bir detayın olduğunu ifade ederek, yapımcılara tepki göstermişti.

        7

        "ÇOK ÜZGÜNÜM"

        Tepkilerden sonra hem yapım şirketi hem de oyuncu, özür dilemişti.

        Konuyla ilgili açıklama yapan Hathaway, şu ifadeleri kullanmıştı:

        Özellikle çocuklar olmak üzere anatomik farklılığı olan birçok insanın 'Büyük Yüce Cadı'nın tasvirinden dolayı acı çektiğini öğrendim. Kapsayıcılığa gerçekten inanan ve gerçekten zulümden nefret eden biri olarak, neden olduğumuz acı için hepinize bir özür borçluyum.

        Üzgünüm. Karakterin görünüşü bana getirildiğinde uzuv farkının yaratacağı etkiyi düşünemedim. Eğer düşünseydim; sizi temin ederim bu asla olmayacaktı. Artık konuyu daha iyi bildiğime göre daha iyisini yapacağıma söz veriyorum.

        8

        Filmin yapımcı şirketi olan Warner Bros. da "The Witches’daki kurgusal karakterin tasviri, engelli insanları üzdüğü ve kırdığı için çok üzgünüz" demişti.

        9

        Anne Hathaway

        10

        Anne Hathaway

        11

        Anne Hathaway

        12

        Anne Hathaway

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ