Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem AÖF kayıt yenileme ve ilk kayıt tarihleri ne zaman? AÖF kayıt yenileme nasıl yapılır? AÖF kayıt yenileme ücreti ne kadar?
        1

        Açıköğretim Fakültesinde öğrenim görecek olan ve bir üst sınıfa geçen öğrencilerin kayıt işlemlerini tamamlaması gerekiyor. İlk defa kayıt yaptıracak ve kayıt yenileyecek olan öğrenciler son tarihlerin ne zaman olduğunu sorguluyor. Her yıl Anadolu Üniversitesi tarafından yapılan AÖF kayıt yenileme dönemi duyurusu bu sene için de gerçekleşti. Söz konusu kayıt yenileme tarihleri belli oldu. Peki, AÖF kayıt yenileme ne zaman? Kayıt yenileme nasıl yapılır? İşte detaylar…

        2

        AÖF KAYIT YENİLEME TARİHLERİ NE ZAMAN?

        Açıköğretim Fakültesi öğrencileri tarafından merakla beklenen, AÖF kayıt yenileme tarihleri, Anadolu Üniversitesi tarafından yapılan duyuruyla birlikte belli oldu.

        Buna göre; AÖF kayıt yenileme işlemleri 3 Ekim 2022 Pazartesi günü başlayacak ve 17 Ekim 2022 Pazartesi günü sona erecek.

        3

        İKİNCİ ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN SONA ERECEK?

        AÖF ikinci Üniversite kayıtları 22 Ağustos 2022 Pazartesi günü saat 09:00’da başladı, 17 Ekim 2022 Pazartesi günü saat 17:00’de sona erecek.

        4

        AÖF KAYIT YENİLEME NASIL YAPILIR?

        Kayıt yenileme işlemi aof.anadolu.edu.tr adresi Öğrenci Otomasyonu bağlantısından öğrenci şifresi veya e-devlet şifresi ile yapılacaktır. Ödeme bilgileri ders seçimi sayfasında veya bu işlem sonucu dökümü alınan Kayıt Yenileme Bilgi Dökümü Sayfasında yer alacaktır.

        5

        Adayların başvuru yapabilmeleri için öğrenim bilgilerinin YÖKSİS sisteminde güncel olması gerekmektedir. Bilgileri güncel olmayan adaylar, kaydının bulunduğu/mezun olduğu Yükseköğretim Kurumlarına başvurarak bilgilerinin güncellenmesini sağlamalıdır.

        6

        Öğrenim bilgilerini güncelleştiremeyen adaylar kayıt tarihleri içerisinde çevrimiçi başvurusunu yaptıktan sonra sisteme yükledikleri belge asılları ile birlikte AÖF bürolarına başvurmaları gerekmektedir.

        AÖF KAYIT YENİLEMEK İÇİN TIKLAYIN