Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim Ara tatil ne zaman bitecek? 2022 Nisan ayı ikinci dönem ara tatil kaç gün sürecek? İşte başlangıç ve bitiş tarihi
        1

        Biindiği üzere İlkokullar, ortaokullar ve liselerde sömestr tatilinin ardından başlayan ikinci dönem kapsamında bir ara tatil daha gerçekleşiyor. Okullar kapanacak ve ilk ara tatil için milyonlarca öğrenci paydos edecek. İşte ara tatil hakkında merak edilenler...

        2

        İKİNCİ ARA TATİL KAÇ GÜN, NE ZAMAN?

        İkinci ara tatil için okullarda son zil bugün çalacak. Nisan ara tatili resmi olarak 11 Nisan'da başlayacak ve 15 Nisan'da sona erecek. Ara tatil hafta sonları dahil edildiğinde toplamda 9 gün sürecek.

        2021-2022 eğitim öğretim döneminin ikinci ara tatilinde öğretmenlere yönelik mesleki gelişim eğitimi, Öğretmen Bilişim Ağı (ÖBA) üzerinden uzaktan eğitim yöntemiyle gerçekleştirilecek.

        3

        CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN YÜZ YÜZE EĞİTİM AÇIKLAMASI

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde öğretmenler ve eğitim yöneticileri ile iftar programında konuştu. Eğitim camiasıyla bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu ifade eden Erdoğan, Ramazan ayının son 2 yıldır pandemi gölgesinde geçtiğini belirterek, "Yarın bir haftayı yakalıyoruz. Çok çok ihtişam dolu bir Ramazan ayıyla iç içeyiz. Hep birlikte milletimiz, İslam dünyası ve tüm insanlık için barışa, huzura vesile olmasını diliyorum. Son iki yıldır korona virüs sebebiyle Ramazanlarımız buruk geçti. Aralarında değerli öğretmenlerimizin de olduğu birçok kardeşimizi hakka uğurladık. Zorlu bir dönemi geride bıraktık. Salgın sürecinde toplumumuzun tüm kesimleri gibi öğretmen ve öğrencilerimiz de alışık olmadıkları günler yaşadılar.

        Gerek yüz yüze gerek çevrimiçi olarak eğitim faaliyetlerini aksatmadan devam ettirdik. Mili Eğitim Bakanımıza, MEB mensuplarımıza şahsım, milletim adına çok teşekkür ediyorum. 2021-2022 eğitim öğretim yılının 4’te üçünü okullarımızı açık tutma başarısı göstererek tamamlamış bulunuyoruz. Son eğitim öğretim gününe kadar okullarımızın kapısını açık tutmayı sürdüreceğiz" açıklamasında bulundu.

        4

        MEB OKUL TAKVİMİ 2021 - 2022

        Ders zili 6 Eylül’de çalmasının ardından, Birinci dönem ara tatili 15-19 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilmişti. Yarıyıl tatili ise 24 Ocak'ta başlamış ve 4 Şubat'ta sona erdi.

        2. dönem ara tatili ise 11 Nisan'da başlayıp 15 Nisan'da sona erecek. Son ders zili 17 Haziran 2022’de çalacak ve karneler dağıtılacak.

        Haberi Hazırlayan: Aslıhan Bayram

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ