Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol İspanya Atletico Madrid'in yeni stadı Wanda Metropolitano'nun açılışında Arda Turan'a tepki vardı - Atletico Madrid'in yeni stadı açıldı - Futbol Haberleri
        1

        İspanya 1. Futbol Ligi'nin (La Liga) 4. haftasında yeni stadı Wanda Metropolitano'nun açılışında Malaga'yı konuk eden Atletico Madrid sahadan 1-0 galip ayrıldı.

        2

        Atletico Madrid'in yeni evi Wanda Metropolitano'nun açılışı dolayısıyla stadyum dışında gün boyunca etkinlikler düzenlenirken, maçın başlamasından yarım saat önce stadyum içinde resmi tören yapıldı.

        3

        Diğer yandan Wanda Metropolitano'da kulübün unutulmaz oyuncularının adını taşıyan taşlar yaptırıldı. Bu oyuncular arasında yer alan Arda Turan'ın taşına ise taraftarlar tarafından zarar verildi.

        4

        AS ve Marca'da yer alan haberlere göre Arda gibi tepki gören diğer bir isim ise ezeli rakip Real Madrid'e transfer olan Hugo Sanchez'di.

        5

        Açılışa İspanya Kralı 6. Felipe, Dışişleri Bakanı Alfonso Dastis, Eğitim, Kültür ve Spor Bakanı Inigo Mendez de Vigo, Madrid Özerk Yönetimi Başkanı Cristina Fuentes gibi isimler de katıldı.

        6

        Fransız futbolcu Antoine Griezmann 61. dakikada Atletico Madrid'e 3 puanı getiren golü kaydederken, başkent ekibinin yeni stadı Wanda Metropolitano'da ilk golü atan futbolcu olarak tarihe geçti.

        7

        Tören sırasında top, Atletico Madrid bayrağı ve İspanyol bayrağı taşıyan üç paraşütçü stada indi.

        8

        Yaklaşık 50 yıl sonra Vicente Calderon'a veda eden Atletico Madrid, 68 bin seyirci kapasiteli yeni stadı Wanda Metropolitano için 300 milyon Euro harcadı.

        9

        Stada ulaşımı sağlamak için geçen ay açılan Metropolitano metrosunu Atletico Madrid Kulübü Başkanı Enrique Cerezo da maça gelirken kullandı.

        10

        La Liga'nın namağlup takımları arasında olan Atletico Madrid puanını 8'e yükseltirken, Malaga'nın henüz puanı bulunmuyor.

        11

        Öte yandan Atletico Madrid, 2 Ekim 1966 tarihinden itibaren maçlarını oynadığı Vicente Calderon'a 21 Mayıs'ta veda etmişti.

        12

        Futbolcular başta olmak üzere birçok kişi maçta duygusal anlar yaşamıştı.

        13

        La Liga'nın son haftasında Athletic Bilbao'yu ağırlayan Atletico, rakibini 3-1 yenerek son maçını kazanmayı başarmıştı.

        14

        Atletico Madrid'de tribünleri dolduran 50 binden fazla taraftar, maç boyunca "Seni ne kadar çok seviyorum..." tezahüratları yapmıştı.

        15

        UEFA’nın 5 yıldızlı stadyumlar listesinde bulunan 54 bin 907 kişi kapasiteli Vicente Calderon, 1982 yılındaki FIFA Dünya Kupası’nın oynandığı stadyumlardan birisi olmuştu.