Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Son dakika: Başbakan Yıldırım'dan Yunan bayrağı açıklaması

        Ege'de Yunanistan ilebayrak gerilimi yaşandı. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Binali Yıldırım, yaptığı açıklamada"Didim açıklarında kayalığa bir bayrak dikme, Yunan bayrağı dikme girişimi oldu. Bunun üzerine de Sahil Güvenlik ekiplerimiz gerekli müdahaleyi yaptılar. Oradan o bayrağı kaldırdılar" dedi.

        Yıldırım, sözlerine "Ülkemizin egemenlik haklarından kimsenin taviz vereceğimizi düşünmemesini özellikle bekliyoruz. Şartlar ne olursa olsun bu yönde yapılacak oldu bittilere gereken karşılığı vermeye kararlıyız" şeklinde devam etti.

        YILDIRIM: SAHİL GÜVENLİK YUNAN BAYRAĞINI KALDIRDI

        Konuşma sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.

        REKLAM

        Ege'de yaşanan gerilimle ilgili soruya yanıt veren Yıldırım, "Ege Denizi'nde zaman zaman gerginliği artırmaya yönelik komşumuz Yunanistan’ın bir takım faaliyetlerinin olduğu malumunuz. Son zamanlarda bu ihlallerde artışlar göze çarpıyor. Özellikle aidiyeti belli olmayan kaya parçaları var. Bunlara yönelik Kardak kayalıklarına benzer girişimleri olduğunu görüyoruz. Yine Didim açıklarında kayalığa bir bayrak dikme, Yunan bayrağı dikme girişimi oldu. Bunun üzerine de Sahil Güvenlik ekiplerimiz gerekli müdahaleyi yaptılar. Oradan o bayrağı kaldırdılar. Yunanistan’a tavsiyemiz iyi komşuluk ilişkileri içerisinde gerginliği arttıracak provokasyonlardan uzak durması, komşuluk hukukuna uygun olarak hareket etmesidir. Ülkemizin egemenlik haklarından kimsenin taviz vereceğimizi düşünmemesini özellikle bekliyoruz. Şartlar ne olursa olsun bu yönde yapılacak oldu bittilere gereken karşılığı vermeye kararlıyız” dedi.

        YUNAN BAYRAĞINI SAT KOMANDOLARI KALDIRDI

        NTV'nin verdiği bilgilere göre bir grup Yunan Hurşit kayalığına Yunanistan bayrağı dikti. Haberin duyulmasının ardından SAT komandoları geçtiğimiz cuma günü Ege Denizi’ndeki Hurşit kayalığına hareket ettiler. Yunan bayrağını kaldırıp kayalıktan ayrıldılar.

        Didim açıklarında bulunan kayalığa dikilen Yunanistan Bayrağı ile ilgili yeni görüntüler ortaya çıktı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ