Batman'da 20 bin kişi, 500 metrelik yer sofrasında yemek yedi
- BATMAN'da Şeyh Halid'i anma etkinliklerine katılan yaklaşık 20 bin kişi, 500 metre uzunluğundaki yer sofrasında yemek yedi. Programda ayrıca yapılan ilahi yarışmasında birinci gelen Tekirdağ grubuna ödül olarak 1 koyun verildi.
- BATMAN'da Şeyh Halid'i anma etkinliklerine katılan yaklaşık 20 bin kişi, 500 metre uzunluğundaki yer sofrasında yemek yedi. Programda ayrıca yapılan ilahi yarışmasında birinci gelen Tekirdağ grubuna ödül olarak 1 koyun verildi.
Batman'ın Beşiri ilçesine bağlı Örmegözü köyündeki Zilan türbesinde geleneksel olarak kutlanan Şeyh Halid'i anma ve aş dökme etkinliğinin son gününde, 20 bin kişiye, 500 metre uzunluğundaki yer sofrası kuruldu. 20'si büyükbaş, 100'ü de küçük baş olmak üzere 120 hayvanın kesildiği türbe etkinliğine katılan 20 bin kişi, yer sofrasında yapılan yemek ikramıyla ağırlandı.
Aşçılardan Hüseyin Sezgin, misafirlere yaklaşık 5 ton et, 2 ton sebze ve meyvelerle ağırladıklarını belirterek, "Ağırlıklı güveç, kuru fasulye, 1,5 ton bulgur ve pirinç, 70 bin adet tulumba tatlısı ikram edildi" dedi.
Ziyaretin son gününde konukları uğurlayan Şeyh Selman Bağdu, ilahi yarışmasında birinci gelen Tekirdağ gurubuna 1 koyun armağan ederken, ilk 3'e giren Van, Tekirdağ-Lüleburgaz ve Batman ekibine çeşitli hediyeler dağıttı.
Anadolu Ajansı, DHA ve İHA tarafından geçilen tüm Batman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Batman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.