Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Merak Edilenler Bayramda ve arefe günü bankalar açık mı, kapalı mı? 9-10 Nisan 2024 bayramda ve arefe günü bankalar çalışıyor mu, işlem yapılacak mı? - Merak Edilenler Haberleri
        1

        Yurt genelinde Ramazan Bayramı hazırlıkları devam ediyor. Bu yıl bayram tatilinin hafta sonu ile birleştirilmesiyle kamu kurum ve kuruluşları 9 günlük idari izin yapabilecek. Bu bağlamda "Arefe günü ve bayramda bankalar açık mı, kapalı mı?" sorusu gündeme geldi. İşte, konuya dair detaylar haberimizin devamında...

        2

        BAYRAMDA VE AREFE GÜNÜ BANKALAR AÇIK MI?

        İdari izin sadece kamu çalışanlarını kapsamaktadır. Bankaların, Borsa İstanbul'un çalışma prensibine göre açık olmasından kaynaklı olarak 9 günlük idari izinden yararlanamıyorlar.

        3

        BAYRAMDA BANKALAR 9 GÜN TATİL Mİ?

        Ramazan Bayramı 9 günlük tatil sadece devlet memurlarını kapsayacak. İdari iznin sadece kamu kurumlarında çalışanları ilgilendirmesi sebebiyle özel sektör çalışanları normal mesailerine devam edecek.

        4

        AREFE GÜNÜ VE BAYRAMDA BANKALAR KAPALI MI?

        Buna göre; özel ve kamu bankaları 8 Nisan Pazartesi günü tam gün; 9 Nisan Salı günü ise yarım gün çalışacak şekilde mesai yapacak. 10-12 Nisan tarihleri arasında ise kapalı olacak. Araya hafta sonunun da girmesi sebebiyle bankalar, 15 Nisan Pazartesi itibarıyla yeniden işlem yapmaya başlayacak.

        Haberi Hazırlayan: Aslıhan Bayram
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ