Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güncel Bekçi alımı sınavı ne zaman, hangi gün ve saat kaçta? 2022 EGM PA 3 bin 250 bekçilik sınavı giriş belgesi ve sınav yerleri ne zaman, hangi gün açıklanacak? 2022/1.Dönem Bekçilik alımı sınav konuları ve soru dağılımı
        1

        Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Bekçi alımı için gözler yazılı sınav tarihine çevrildi. Polis Akademi 2022/1.Dönem Bekçilik alımı sınavı ilanının ardından sınav tarihi belli oldu. En az lise ve dengi okuldan mezun olan erkek adayların katılabileceği sınav Ankara, Batman, Elazığ, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, İzmir ve Sivas il merkezlerinde uygulanacak. Polis Akademisi Başkanlığı bünyesinde görev almak isteyen vatandaşlar bekçi alımı sınavı ne zaman, sınavı giriş belgesi ve sınav yerleri açıklandı mı?” sorusuna yanıt arıyor.

        2

        BEKÇİLİK SINAVI NE ZAMAN, HANGİ TARİHTE YAPILACAK?

        Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akadenmisi bünyesinde gerçekleştirilecek olan bekçi alımı sınavı 17 Temmuz 2022 Pazar günü saat 10:00 itibariyle yapılacak. Yazılı sınav; Ankara, Batman, Elazığ, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, İzmir ve Sivas il merkezlerinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek.

        3

        BEKÇİ ALIMI SINAV GİRİŞ YERLERİ BELLİ OLDU MU?

        Bekçilik alımı sınav giriş belgeleri 8 Temmuz 2022 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi internet sitesi www.meb.gov.tr üzerinden yayımlanacak.

        4

        BEKÇİLİK SINAVI KAÇ SORU VE KAÇ DAKİKA SÜRECEK?

        Ankara, Batman, Elazığ, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Sivas il merkezlerinde gerçekleştirilecek sınav, 17 Temmuz Pazar günü saat 10:00’da başlayacak. Tek oturum halinde gerçekleştirilecek sınavda adaylara 100 soru için 120 dakika süre verilecek.

        Adaylar bekçilik sınavına, sınav giriş belgeleri ve üzerinde T.C. kimlik numarası yer alan Nüfus cüzdanı/T.C. kimlik kartı, sürücü belgesi, veya geçerlik süresi devam eden pasaport ile katılabilecekler.

        5

        SINAV KONULARI VE SORU DAĞILIMI

        Türkçe: Ortaöğretim Düzeyi - 20 soru

        Genel Kültür: Ortaöğretim Düzeyi - 20 soru

        Matematik: Ortaöğretim Düzeyi - 15 soru

        Sosyal Bilgiler: İlköğretim Düzeyi - 15 soru

        Fen Bilgisi: İlköğretim Düzeyi - 15 soru

        Hayat Bilgisi: İlköğretim Düzeyi - 15 soru

        6

        BEKÇİLİK SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

        2022 Bekçi alımı yazılı sınav sonuçları 5 Ağustos 2022 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi internet sitesi www.meb.gov.tr.üzerinden yayınlanacak.

        Haberi Hazırlayan: Elif Büşra Cebeci

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ