Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünyadan Benedict Cumberbatch köle torunlarına tazminat ödeyebilir - Magazin haberleri
        1

        Karayip ada ülkesi Barbados, 400 yıllık geçmişin ardından 2021'de Birleşik Krallık ile bağlantılılarını bitirdi. Kraliçe II. Elizabeth’in yerine seçilmiş bir başkanın geçmesiyle cumhuriyet ilan edildi. Ülke şimdi, geçmişte köle çalıştıranların torunlarından tazminat almak için bir kampanya yürütüyor.

        2

        Ataları, 18'inci yüzyılda bir şeker kamışı çiftliğine sahip olan İngiliz aktör Benedict Cumberbatch da mercek altına alındı. 'Sherlock Holmes' ve 'Doctor Strange' gibi yapımlarda aldığı rollerle de tanınan Cumberbatch da ailesinin Barbados'taki köle ticaretiyle tarihi bağlantıları nedeniyle yasal işlemle karşı karşıya kalabilir.

        3

        Barbados'taki kampanyayı yürüten yetkililerden David Denny, Cumberbatch ailesinin hedef alınıp, alınmayacağına dair, "Kölelikten kâr elde eden herkesten tazminat istenecek, Cumberbatch ailesi de dahil..." dedi.

        4

        Barbados'un ulusal tazminat komisyonu başkan yardımcısı David Commissiong, Cumberbatch ailesine karşı yasal işlem planıyla ilgili, "Henüz ilk aşamalarında. Daha yeni başlıyoruz. Tarihin çoğu ancak şimdi gerçekten gün ışığına çıkıyor” ifadelerini kullandı.

        5

        Karayip Barış ve Bütünleşme Hareketi Genel Sekreteri David Denny ise konuyla ilgili 'The Telegraph'a yaptığı açıklamada, "Beyaz plantasyon sahiplerinin soyundan gelen ve köle ticaretinden yararlanan herkesten tazminat ödemesi istenmeli, Cumberbatch ailesi de dahil..." şeklinde konuştu.

        6

        "GERÇEKTEN ŞOKE EDİCİ"

        Oyuncu, daha önce atalarının köle sahibi olduğunu daha önce açıkça dile getirmişti.

        2018'de 'The Telegraph'a konuşan Cumberbatch, "Geçmişinizde köle sahipliği olduğunu görmek için çok uzağa bakmanıza gerek yok. Ailem beyaz şeker endüstirisinin bir parçasıymış, gerçekten şoke edici" demişti.

        7

        "ONLARA BİRAZ HUZUR VERMEK İSTİYORUM"

        Öte yandan Benedict Cumberbatch, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırıları karşısında eyleme geçen ünlüler arasında yer almıştı. Ünlü aktör, Birleşik Krallık hükümetinin Ukrayna için ev planına hizmet eden "Evdeki Mülteciler" yardım kuruluşu ile çalıştığını açıklamıştı.

        Evinde Ukraynalı bir aileyi ağırlayacağını belirten Cumberbatch, "Maalesef tıbbi tedavi görüyorlar. Bu konuda daha fazla bir şey söylemek özel hayatlarının ihlali olur ama yaşadıkları kargaşadan sonra onlara biraz huzur vermek istiyorum" şeklinde konuşmuştu.

        "UKRAYNALILARA YARDIM ETMEYE ÇALIŞIYORUM"

        Benedict Cumberbatch, ayrıca diğer ailelere İngiltere’de barınma masrafları konusunda yardım ettiğini de dile getirdi. Ünlü oyuncu, "Birleşik Krallık vatandaşı olan diğer Ukraynalı ailelere finansal olarak yardım etmeye çalışıyorum" ifadelerini kullanmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ