Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Beşiktaş - LASK Linz maçı ne zaman? Hangi kanalda, saat kaçta? - Futbol Haberleri

        2017/2018 Spor Toto Süper Ligi 4. sırada tamamlayarak UEFA Avrupa Ligi'ne 4. eleme turundan katılmaya hak kazanan Beşiktaş ilk rakibi B36 Torshanv'nı toplam 8 golle geçmişti. Beşiktaş'ın 3. ön eleme turunda ki rakibi ise Avusturya temsilcisi LASK Linz maç ne zaman, hangi kanalda, saat kaçta?

        BEŞİKTAŞ - LASK LİNZ MAÇI NE ZAMAN?

        Beşiktaş'ın Perşembe günü Vodafone Park'ta onayacağı maç 21:00'da Smart Spor ekranlarından yayınlanacak. Beşiktaş turu geçmesi halinde Nordsjaelland - Partizan maçının galibiyle oynayacak.

        BEŞİKTAŞ'IN RAKİBİ BİR PUANA RAZI

        Avusturya Ligi'nin 2. haftasında LASK Linz ile St. Pölten karşı karşıya geldi.

        REKLAM

        İki takım da mücadele boyunca yakaladığı pozisyonlarda gol bulmayı başaramadı.

        LASK Linz, 60. dakikada Maximilian Ullmann'ın kullandığı penaltı atışını gole çeviremedi ve karşılaşma 0-0 sona erdi.

        Bu sonuçla St. Pölten 4, LASK Linz bir puana yükseldi.

        Beşiktaş, LASK Linz ile UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu ilk maçını 9 Ağustos'ta İstanbul'da, rövanşını ise 16 Ağustos'ta deplasmanda oynayacak.

        LASK Linz'in teknik direktörü Oliver Glasner maç öncesi açıklamalarda bulundu

        Beşiktaş'ın UFEA Avrupa Ligi'nde 3. ön eleme turunda mücadele edeceği LASK Linz'in teknik direktörü Oliver Glasner, Beşiktaş ile eşleşmelerinin kendileri için büyük bir tecrübe olacağını belirterek ''Beşiktaş'a karşı haddimiz bilerek oynayacağız'' dedi.

        Kadro olarak siyah-beyazlıların kendilerinden daha üst bir seviyede olduğunun altını çizen Glasner, Beşiktaş eşleşmesinin oyuncuları için de önemli olduğunu ve öğrencilerinin, methini çok duydukları Vodafone Park'ın ortamını görmek için sabırsızlandığını ifade etti.

        St.Pölten ile haftasonu oynanan 0-0'lık maç sonrası Türk dostları ile sohbet eden Oliver Glasner ''Beşiktaş'a çok büyük saygı duyuyoruz.Onlarla oynamak bizim için çok büyük bir tecrübe olacak.Oyuncularım da ben de bu maça çok farklı bir gözle bakıyoruz. St.Pölten maçına bile hazırlanırken hep Beşiktaş'la ilgili konuşuluyordu. Açıkçası kafamız tamamen Beşiktaş maçında, bu yüzden 0-0 berabere kalmamızda bunun etkisi çok büyük. Çünkü sürekli methini duyduğumuz Vodafone Park'ın ortamını ve yine çok meşhur olan taraftarlarının tezahüratlarını merak ediyoruz. Beşiktaş tabi ki kadro olarak bizden üst seviyede. Bu durumu anlamak için Quaresma,Pepe ve Babel'in ismini duymanız bile yetiyor. Biz takım olarak bütün mücadelemizi yapacağız ve haddimizi bilerek oynayacağız. Ama dediğim gibi o gün stadın atmosferi oyuncularımı nasıl etkileyecek ben de çok merak ediyorum'' diye konuştu.

        BEŞİKTAŞ'IN AVRUPA KARNESİ

        Siyah-beyazlı ekip, geride kalan 187 maçta 69 galibiyet, 39 beraberlik ve 79 mağlubiyet alırken, attığı 236 gole karşılık kalesinde 264 gol gördü. Beşiktaş, Avrupa kupalarında bugüne dek sahasındaki 93 karşılaşmada 48 galibiyet, 21 beraberlik ve 24 yenilgi gördü.

        UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu dördüncü haftasında yarın İtalya temsilcisi Napoli’yi konuk edecek Beşiktaş, Avrupa kupalarındaki 188. mücadelesine çıkacak.

        Siyah-beyazlılar, bugüne dek Avrupa kupalarında yaptığı 187 maçın 69’unu kazanıp 39’unda berabere kalırken, 79 müsabakada ise rakiplerine yenildi. Avrupa arenasında rakip fileleri 236 kez havalandıran Beşiktaş, kalesinde 264 gol gördü.

        Beşiktaş’ın Avrupa kupalarındaki performansı şöyle:

        En farklı galibiyeti Saraybosna’ya karşı

        Beşiktaş, Avrupa kupalarındaki en farklı skorlu galibiyetini, Bosna Hersek temsilcisi Saraybosna karşısında elde etti. Siyah-beyazlılar, 2002-2003 sezonunda UEFA Kupası 1. tur rövanş maçında rakibini deplasmanda 5-0 yendi. Beşiktaş ayrıca, 2011-2012 sezonunda UEFA Avrupa Ligi’nde İsrail’in Maccabi Tel Aviv ekibini de 5-1’lik skorla geçti.

        İç saha karnesi

        Beşiktaş, Avrupa kupalarında bugüne dek sahasında 93 karşılaşma yaptı. Siyah-beyazlı takım bu maçların 48’inden galibiyet, 21’inden beraberlik ve 24’ünden de mağlubiyet ile ayrıldı. Evindeki maçlarda rakip fileleri 134 kez havalandıran Beşiktaş, kalesinde ise 91 gol gördü.

        İtalyan ekiplere karşı ilk galibiyeti Napoli maçında aldı

        Beşiktaş, İtalyan takımlarına karşı ilk galibiyetini, yarınki rakibi Napoli karşısında elde etti. Siyah-beyazlı takım, bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi’ndeki ilk Napoli karşılaşması öncesi İtalya ekipleriyle yaptığı 11 maçta galibiyet almayı başaramamıştı. Rakipleri karşısında 2 beraberlik yaşayan Beşiktaş, 9 kez de sahadan mağlup ayrılmıştı. Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi’nin 3. haftasında deplasmanda Napoli ile yaptığı maçı 3-2 kazanarak İtalyan ekiplere karşı ilk galibiyetine imza attı. Aynı zamanda, deplasman maçında ilk kez bir İtalyan rakibine üstünlük sağlayan siyah-beyazlı takım, bu ülke takımları karşısında 5 iç saha mücadelesinde ise bir beraberlik ve 4 yenilgi gördü.

        Siyah-beyazlı ekip, yarınki maçta rakibini mağlup ederek İtalya takımlarına karşı sahasında da ilk galibiyetine ulaşmaya çalışacak. İtalyan rakipleriyle yaptığı 12 karşılaşmada 9 gol atan siyah-beyazlı takım, kalesinde 26 gol gördü. Siyah-beyazlıların İtalyan takımlarıyla yaptığı maçlar ve aldığı sonuçlar şöyle:

        Sezon Organizasyon Maç Sonuç

        1975-1976 Kupa Galipleri Kupası Beşiktaş-Fiorentina 0-3 Fiorentina-Beşiktaş 3-0

        1987-1988 UEFA Kupası Beşiktaş-Inter 0-0 Inter-Beşiktaş 3-1

        2000-2001 Şampiyonlar Ligi Milan-Beşiktaş 4-1 Beşiktaş-Milan 0-2

        2002-2003 UEFA Kupası Lazio-Beşiktaş 1-0 Beşiktaş-Lazio 1-2

        2003-2004 Şampiyonlar Ligi Beşiktaş-Lazio 0-2 Lazio-Beşiktaş 1-1

        2004-2005 UEFA Kupası Parma-Beşiktaş 3-2 2016-2017 Şampiyonlar Ligi Napoli-Beşiktaş 2-3

        Ricardo Quaresma, gol sayısını artırmaya çalışacak

        Siyah-beyazlı takımın Avrupa kupalarındaki en golcü futbolcusu unvanı, Oktay Derelioğlu’nda bulunuyor. Beşiktaş’ta oynadığı dönemlerde Avrupa arenasında takımı adına rakip fileleri 14 kez havalandıran Oktay’ı, 12 golle Brezilyalı Bobo izliyor. Siyah-beyazlı ekibin mevcut kadrosunda en golcü oyuncu sıralamasında ise Ricardo Quaresma birinci durumda bulunuyor. Dinamo Kiev karşısında attığı golle, 9 gollü Daniel Pancu ile en golcü sıralamasında üçüncülüğü paylaşan tecrübeli oyuncu, yarın da gol veya goller bularak Bobo’yu yakalamayı hedefliyor. Beşiktaş’ta ayrıca Avrupa kupalarında Demba Ba 8, Mehmet Özdilek 7, Feyyaz Uçar ve Metin Tekin ise altışar kez kez rakip fileleri havalandırdı.

        Takımın şu anki kadrosunda bulunan Cenk Tosun’un Avrupa kupalarında 3 golü bulunurken, Oğuzhan Özyakup ve Vincent Aboubakar ikişer, Anderson Talisca, Adriano Correia ile Tolgay Arslan birer kez golle buluştu.

        Haberi Hazırlayan: Ümit Gündoğdu
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ